“Gătitul este precum iubirea: Trebuie să te implici cu totul, sau să nu te implici deloc.” De unde vine pasiunea pentru gătit?

Cu siguranță de la mama. De mică am stat în preajma ei, urmărind ce gătește. Am crescut în bucătărie. Îmi amintesc cu drag când eram plină de făină pentru că voiam să o ajut la o prăjitură, ea zâmbea și nu se supăra.Eu am crescut cu mâncare caldă şi gătită în casă, cu o mamă care întotdeauna se trezea înaintea mea să dea drumul la foc în bucătărie şi să-mi pună laptele la încălzit. Dintotdeauna mi-a plăcut să stau în bucătărie pe lângă mama, doar că acum locurile s-au inversat: eu gătesc şi ea se uită.

Gătitul pentru mine înseamnă relaxare în primul rând, pe urmă magie, condimente diverse, rețete noi, bucurie și finalul delicios, exact ca într-o poveste, dar real totul. Îmi place să fac diverse combinații, sunt o persoană inventivă și pasiunea mea pentru gătit trece dincolo de imaginație.

Gătitul ne dă ocazia să experimentăm, să personalizăm felurile de mâncare preparate, să inventăm, să explorăm lumea minunată a gustului, să ne bucurăm simţurile cu mâncăruri delicioase pregătite chiar de noi, după bunul plac.Gătitul aduce oamenii împreună, o rețeta delicioasă poate fi prilejul unei cine romantice sau o întâlnire cu familia de sărbători, o seară cu prietenii la film sau chiar un cadou pe care ți-l faci ție însuți după o zi obositoare de muncă. Atunci când gătești ceva delicios, recompensă este bucuria din ochii celor dragi dar și fericirea papilelor tale gustative. Îmi place să creez rețete noi de prăjituri cât mai complexe și să le fotografiez.

Îmi place să gătesc aproape orice. Am câteva  reţete proprii,dar mai mult reinterpretari, majoritatea reţetelor folosite de mine în bucătărie sunt citite, văzute, auzite undeva. Urmăresc alte bloguri cu rețete, sunt informată cu noile trenduri din domeniul bucătăriei. Orice se poate transformă într-o sursă de inspirăție, însă de cele mai multe ori mă inspiră ingredientele pe care le găsesc la piață ori în supermarket. Îmi place să gătesc cu legume proaspete, de sezon și de multe ori îmi aleg sau îmi adaptez rețetele în funcție de ce găsesc bun.

 

Când găteşți obligatoriu trebuie să depui suflet. Mâncarea fără dragoste, n-are nicio noimă.

 

By Prădatu Gabriela Andreea

Distribuie in retelele sociale: