GEORGE COSAC: DIN CELE 27 DE TURNEE DE GENUL ACESTA AFLATE SUB EGIDA FR TENIS, CEL MAI BINE ORGANIZAT ESTE VITALITY OPEN TOUR

Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac a declarat într-un interviu că Vitality Open Tour este cel mai bine organizat din cele 27 de turnee de genul acesta aflate sub egida FRT.

Reporter: Domnule președinte, cum vi s-a parut Vitality Open Tour, turenu aflat sub egiga FRT?

Cosac: Da, așa cum am spus și la festivitatea de premiere, Vitality Open Tour este competiția cea mai bine organizată, drept pentru care adresez felicitări sponsorului principal Dr. Oetker și promotorului turneului Smart Corporation Group. Aș putea spune că dintre cele 27 de competiții de genul acesta în care federația este implicată, aceasta este organizată cel mai bine. De la atmosferă, de la cum sunt terenurile branduite, la arbitrii de linie, copiii de mingi, absolut totul este impecabil. Dacă vor persevera, vor câștiga și românii acest turneu. Sunt convins ca toți sportivii participanți aici, inclusiv câștigătorul, au doar cuvinte de laudă și că atunci când vor ajunge acasă vor îndruma și alți prieteni să meargă sa viziteze Curtea de Argeș, să viziteze România

Rep:  Cum vi s-au părut astazi jucătorii care au concurat la Vitality?

G.C.: A fost un tenis de buna calitate, din păcate sportivul nostru, Dragoș Dima, am stat de vorba cu el și după meci, are un joc prea defensiv, așteaptă prea mult greșeala adversarului. În ziua de astăzi trebuie să-ți asumi responsabilitatea, să ai un joc mai agresiv, să lovești mingea, să preiei inițiativa. Un fel de box aș putea spune, în miniatură, în sensul că cine lovește primul și preia inițiativa, are și cele mai mari șanse să caștige punctul. Ar trebui să umble un pic la tactică și sigur, un pic la mentalitate.

Rep: Am avut aici trei ediții ale Vitality Open Tour, am avut trei jucători români în fiecare finală și totuși nu am reușit să câștigăm.

G.C.:  Sunt convins ca dacă vom persevera, vom câștiga.

Rep: Cu ce imagine credeți că rămân cei care participă la turneele de la Tenis Club din Curtea de Argeș?

G.C.: Sunt convins că toți sportivii participanți aici, inclusiv câștigătorul, au doar cuvinte de laudă. Și  sunt convins că atunci când vor ajunge acasă vor îndruma și alți prieteni sa meargă să viziteze Curtea de Argeș, să viziteze România.

Olandezul Miliaan Niesten a câștigat cea de a treia ediție a Vitality Open Tour, dotat cu premii totale de 10.000 de dolari, după ce l-a învins în finală, scor 6-1, 6-3, pe Dragoș Dima. În finala de dublu a turneului ITF disputată la Tenis Club din Curtea de Argeș, perechea Petru Luncanu/Mariano Kestelboim (Argentina) a câștigat, scor 6-1, 6-3,  în fața cuplului Victor Cornea/ Victor Anagnastopol.

Partidele din faza finală a ITF Vitality Tour au putut  fi urmărite pe live streaming, care se poate accesa la link-ul: http://astenisclub.ro/vitalityopentour/live-broadcast. Pe  site-ul Turneului – http://www.astenisclub.ro/vitalityopentour/, cât și în social media – pagina de Facebook Tennis Junior Stars se găsesc știri și informații actualizate pe toată durata desfășurării competiției.

Partenerul oficial Vitality Open Tour a fost Dr. Oetker România – Musli Vitalis, iar organizatorii turneului Tenis Club Curtea de Argeș si Federația Română de Tenis. Turneul face parte din calendarul competițional al ITF Pro Circuit. Ediția 2016 s-a bucurat de sprijinul sponsorilor: Karcher, Steinel, Râureni, Consiliul Local Curtea de Argeş, Consiliul Judeţean Argeş, Hotel Posada, Păstrăvăria Brătioara, Aldis, Vodafone. Parteneri media: Radio Argeș Expres si Ziarul Argeș Expres. Promotorul turneului este SCG – Smart Corporation Group.doodww-735x400dr-premiere

Distribuie in retelele sociale: