Iata cateva tipuri de automatizari electrice de care te poti bucura chiar acum!

Automatizarile electrice iti fac viata mai usoara. Probabil deja folosesti cateva fara a-ti da seama – cam acesta este principalul avantaj al acestora, anume faptul ca nu sunt si nici nu par ceva iesit din comun. In ziua de astazi, te astepti la orice lucru sa poata fi automatizat fara nicio problema.

Totusi, asta nu inseamna ca nu exista lucruri la care nu te astepti sa poata fi automatizate. Astfel, iata cateva tipuri de automatizari electrice de care te poti bucura dar la care probabil nu te-ai gandit ca sunt posibile!

Guri de aerisire sincronizate cu telefonul tau mobil

Nu ai vrea ca o anumita incapere sa fie aerisita in mod automat atunci cand se atinge o anumita temperatura? Ei bine, acest lucru este posibil. Poti oricand instala guri de aerisire care poti fi apoi conectate la telefonul tau mobil. Acestea se vor activa automat atunci cand temperatura selectata este atinsa.

Acesta este unul dintre cele mai simple exemple de automatizari electrice care exista – pe langa echipamentele si ustensilele de bucatarie care pot fi controlate prin intermediul telefonului, de exemplu.

Aparate de hranit animale de companie cu recunoastere faciala

Cat de ciudat iti suna acest lucru? Ei bine, pentru o persoana care detine 2 sau mai multe pisici si un aparat de hranit automat, acest lucru poate parea o inventie geniala. Aparatele de hranit automate pot fi programate sa se porneasca la o anumita ora sau atunci cand detecteaza miscarea. Deja iti poti da seama cum acest lucru poate deveni problematic.

Astfel, unui asemenea aparat ii poate fi implementata inca o serie de automatizari electrice pe baza de recunoastere faciala – da, chiar si pentru animale de companie. Astfel, pisicile tale nu mai pot abuza de aparatul automat.

Stickere NFC programabile

Cum ar fi daca ai putea transmite un semnal mai mult sau mai putin electric de la telefonul tau catre aproape orice alt dispozitiv electric din casa ta? Acest lucru este posibil cu ajutorul unui sticker NFC programabil. Atunci cand telefonul tau, cu functia NFC pornita, este trecut peste acesta, stickerul trimite un semnal wireless catre un alt dispozitiv, in functie de cum a fost programat.

De exemplu, atunci cand ajungi acasa, un simplu swipe peste un sticker NFC poate muta muzica din castile tale la sistemul audio din dormitorul tau. Desigur, sistemele de casa inteligenta, daca sunt configurate corespunzator, pot folosi o suita de automatizari electrice pentru a-ti porni apa la dus prin intermediul unui astfel de sticker.

Ce inseamna automatizarea electrica pentru omenire?

Automatizarile electrice inseamna, in primul rand, comoditate. Acestea te ajuta sa economisesti timp cu adevarat – fara trucuri si alte lucruri de genul: doar prin simplul uz al tehnologiei. Apoi, un alt avantaj decisiv este faptul ca majoritatea acestor automatizari sunt accesibile pentru omul de rand. Poti comanda chiar acum un sticker NFC pentru a automatiza anumite produse electrice din casa ta.

Pe de alta parte, aceste automatizari electrice sunt de ajutor si pentru afaceri si industria grea. Chiar daca este vorba despre automatizari la un cu totul alt nivel, acestea nu trebuie ignorate. Automatizarea unui simplu echipament dintr-o fabrica poate mari rata de productie a unei afaceri chiar si cu pana la 10%. Daca vrei sa afli mai mult despre automatizarile de care se poate bucura o afacere, apeleaza acum la expertii Electrotehnics – peste 15 ani de experienta, pentru dezvoltarea afacerii tale!

Distribuie in retelele sociale: