Idei preconcepute despre serviciile funerare

Atunci când cineva drag încetează din viață, cei rămași în urmă trebuie să se achite cu bine de sarcina organizării unei înmormântări corecte, din toate punctele de vedere. Nimic mai simplu, dacă ar lua încă de la început cea mai bună decizie în acest caz, respectiv contactarea unei firme de pompe funebre profesioniste, care să îi ajute în acest sens. Cu toate acestea, mai sunt încă români care nu privesc cu ochi buni aceste firme, pe care le văd ca pe un simplu furnizor de sicrie și cam atât. De aici și până la apariția multor neadevăruri despre agențiile de servicii funerare nu mai este decât un pas, și de aceea, în rândurile următoare, am decis să lămurim, o dată pentru totdeauna, toate aceste idei preconcepute.

Costă mult

Total neadevărat. Atunci când afli de la o cunoștință că a cheltuit nu știu câteva mii de lei atunci când a apelat la o firmă de pompe funebre, te gândești că da, este adevărat, sunt niște șmecheri care profită de durerea altora. De fapt, lucrurile nu stau deloc așa, pentru că există mai multe pachete funerare, de diferite valori, și în cadrul cărora sunt cuprinse anumite articole și servicii funerare. Vei găsi unul care să se potrivească bine cerințelor tale, fără să fii nevoit să scoți prea mulți bani din buzunar. De asemenea, nu sunt puține firmele care acceptă și plata în rate, folosindu-te de ajutorul de deces sau pornind de la cuponul de pensie al persoanei care a încetat din viață.

Îmbălsămarea conservă trupul permanent

Printre serviciile puse la dispoziția voastră de firma de pompe funebre este și cel care se referă la îmbălsămarea corpului persoanei care a încetat din viață. Și nu puțini sunt cei care consideră că a îmbălsăma trupul persoanei decedate înseamnă că natura nu își va urma cursul și acesta nu se va mai descompune niciodată. Total greșit, pentru că prin îmbălsămare nu faci decât să amâni cu maxim o săptămână procesul natural de descompunere. Evident, există și soluții mai puternice care pot întârzia și mai mult acest proces, dar acestea se aplică doar în cazurile excepționale.

Oricine poate să facă o îmbălsămare

La prima vedere, procesul de îmbălsămare a unui corp nu este unul prea complicat, așa că te gândești că orice angajat al firmei de pompe funebre se poate ocupa de această sarcină. Din nou, o mare eroare. Este obligatoriu ca această operațiune să fie realizată de un adevărat profesionist, pentru că este important să fie respectate cu strictețe condițiile de igienă, dar și de manipulare și depozitare a substanțelor folosite.

Acestea au fost cele mai cunoscute neadevăruri despre agențiile de serviciile funerare. Pentru oricare alte nelămuriri, contactați direct reprezentanții firmei.

Distribuie in retelele sociale: