ILIE NĂSTASE: DACĂ AR FI MAI MULȚI CA DOMNUL COZMA, AM AVEA UN TENIS FOARTE BUN ÎN ROMÂNIA

Ilie Năstase, prezent la la Tenis Curtea de Argeș la calificarea „tricolorelor” la turneul final al European Summer Cups, a făcut o sinteză a sportului alb din România într-un interviu alături de Directorul General Dr. Oetker, Ioan Cozma.

Reporter: Ați asistat la încă un succes al sportului alb la Tenis Club Curtea de Argeș

Ilie Năstase: Am mai fost și o să mai vin la Tenis Club din Curtea de Argeș. Îmi place ce se întâmplă aici, cred că ce întreprinde domnul Ioan Cozma ar trebuie să facă și Federația Română de Tenis, anume să promoveze sportul alb. Dacă ar fi vreo 5 sau 6 ca domnul Cozma în toată țara, am avea tenis foarte bun în România. Nici la mine la Academie nu am terenuri ca aici. Dar trebuie să ne și placă, pentru că domnului Ioan Cozma pune pasiune. Și atunci copiii care vin aici nu au să facă decât ca dânsul, să pună pasiune. Sunt lucuri care e greu să le înțelegi în țara asta. Dânsul e unul care pune umărul. Dacă toți ne-am face treaba pe felia noastră, ar merge lucrurile, am deveni o țară normală. Lucurile astea care le vedeți aici că le are dânsul, în orice țară sunt normale.

Reporter: Ce vă animă în sprijinirea tenisului juvenil domnule Cozma?

Ioan Cozma: Îi ulțumesc pentru cuvintele frumoase lui Ilie, sunt tare măgulit, mai ales că vin de la un mare campion de-al nostru. Ne mână dorința de a face ceva și întotdeauna am fost un susținător al tenisului juvenil și sunt foarte feiricit că pot să pun umărul la bază, unde contează, de unde se produce. Suntem deja la a zecea ediție a turneului Victor Hănescu și văd jucători ce au fost de la început la aceste turnee, iar care acum participă la Futures-uri.

Reporter: Ce probleme ați întâmpinat ca să reușiți să ridicați o asemenea oază de performanță?

Ioan Cozma: Nu vreau să-mi mai amintesc. Bine că ne-a ajutat bunul Dumnezeu să facem ceea ce am făcut.

Reporter: Ce părere aveți despre nivelul fetelor pe care le-ați urmărit domnule Năstase?

Ilie Năstase: N-am văzut prea mult din jocul fetelor acum, dar ceva ce nu mi-a plăcut.  Că nu se încearcă să se joace modern. Deci baloanele astea le jucam eu acum 50 de ani pe la Progresul, pe la Operă. Noroc că nu e niciun aeroport pe la Curtea de Argeș, că ar fi căzut multe avioane. Ar trebui să-i învățăm pe copiii noștri să încerce să joace modern. E păcat că se pune mare accent pe victorie și nu pe felul cum joci. Antrenorii ar trebui să-i învețe pe copii cum se joacă tenisul modern.

Reporter: Care e diferența dintre noi și Spania?

Ilie Năstase.: Diferența dintre noi și Spania este dată de bugetul care se bagă în sport. Sportul ar trebui să fie de interes național, la noi nici măcar o prioritate nu e. Dacă am investi în sport, n-ar mai trebui să investim în sănătate atât de mult, a declarat Ilie Năstase.

Reporter: Ce așteptări aveți de la fetele noastre la tenis la Jocurile Olimpice de la Rio?
Ilie Năstase: Avem cel mai restrâns lot din ultimele ediții. Cât am investit, așa rezultate o să avem.

Reporter: Ce investiții veți face în continuare la Curtea de Argeș domnule Cozma?

Ioan Cozma: Sper să mai putem să rezolvăm să facem să avem 5 terenuri să ne putem desfășura competițiile așa cum trebuie. Suntem la a șasea ediție de European Summer Cup, care o organizăm la Curtea de Argeș. Avem continuitate la turneul internațional Argeș Cup Dr. Oetker și la ITF Vitality. Vreau să aducem anul viitor și un Futures de fete, să fie de bun augur pentru urbea noastră.

Echipa tricoloră, care le are în componență pe Oana Smaranda Corneanu, Mihaela Lorena Mărculescu şi Andreea Prisacariu şi antrenorul Mircea Rădulescu s-a calificat după victorii cu același scor, 2-1, cu selecționatele Portugaliei și Spaniei, în semifinale. La turneul final de European Summer Cups Girls U 16 de la Budapesta s-au calificat selecționatele României și Poloniei, care vineri, 29 iulie, joacă finala. În grupa C de calificare au evoluat România, Bosnia & Herzegovina, Germania, Letonia, Polonia și Portugalia.

Partidele din cadrul European Summer Cup pot  fi urmărite pe live streaming, care se poate accesa la link-ulhttp://astenisclub.ro/europeansummercupgirls16/live-broadcast. Pe site-ul oficial al turneului: www.astenisclub.ro si pagina de Facebook Tennis Junior Stars se găsesc știri și informații actualizate pe toată durata desfășurării competiției.

Distribuie in retelele sociale: