INTERVIU-Victor Hănescu: Tenisul din România se poate dezvolta prin turnee gen Dr. Oetker Junior Trophy

Victor Hănescu a fost alături de copii atât la festivitatea de deschidere, cât și la premierea celei de a cincea ediții a Dr. Oetker Junior Trophy. El a vorbit în cadrul unui interviu despre importanța organizării unor astfel de turnee și despre planurile lui de viitor legate de sprijinirea copiilor.

Reporter: Cât de important este pentru tenisul românesc acest turneu Dr. Oetker Junior Trophy?

Victor Hănescu: Este un turneu important pentru tenisul din România, care ajută practic jucătorii români să evolueze să ajungă în clasamentele internaționale, bine organizat de federație împreună cu Dr. Oetker. Am fost și la deschiderea turneului, iar astăzi la premiere am văzut un nivel ridicat de joc.

R: Prezența unei vedete în cadrul unui turneu are rolul de a-i stimula pe copii?
V.H.: Sper ca prezența mea aici să îi ajute pe copii, să le dea încredere la început de drum. Am trecut și eu prin astfel de momente, îmi aduc aminte cu drag de primele turnee internaționale în care eram înnebunit să văd jucătorii consacrați.

R: Cât de important este pentru tenisul românesc să se organizeze astfel deturnee la noi în țară?
V. H.: Este important că organizăm aici un turneu în care vin jucători din toată lumea în primul rând pentru tenisul din România să putem să creștem, să avem posibilitatea de a concura cu alți sportivi din alte țări. Cred că este nevoie de astfel de turnee în toată țara, ar trebui să fie mai multe ca să îi vedem pe cei tineri la joc, să aibă șansa de ajuca cu străini și numai așa cred că putem să ne dezvoltăm.

R: Ce proiecte de viitor ai?
V. H.: Pentru mine este un nou început, mă voi focusa pe tenisul din România, vreau să creez programe, să construiesc lucruri noi și bine făcute pentru că acești copii din România merită acest lucru.

Concursul Dr. Oetker Junior Trophy a fost supervizat de Comitetul de Juniori Tennis Europe, asociația regională a Federației Internaţionale de Tenis. Pe site-urile www.frt.ro şi site-ul Turneului – www.juniortrophy.ro, cât și în social media – pagina de Facebook Tennis Junior Stars se regăsesc știri și informații actualizate pe toată durata desfășurării competiției.

G2

 

Distribuie in retelele sociale: