Investiție pe termen lung – achiziționarea unui teren în București

Dorința românilor de a deveni proprietari s-a diminuat, vânzările de locuințe scăzând drastic în mai multe orașe din țară, în ultimii ani. Cu toate acestea, analiștii pieței imobiliare din România ne asigură că nu vor exista scumpiri majore în 2019.

Iar pentru că interesul pentru proprietățile imobiliare a scăzut, atenția se îndreaptă mai nou către achizițiile de terenuri. Chiar și un teren mic îți poate aduce profituri îndestulătoare, dacă faci alegeri istețe. Nu îți trebuie o investiție foarte mare, dacă știi cum să profiți de oportunitate.

Vestea bună este că există numeroase oportunități de afaceri pentru posesorii de terenuri sau pentru cei care intenționează să achiziționeze, mai ales că în București vei găsi terenuri de vânzare la prețuri tentante.

Oferta de terenuri de vânzare în București

  1. Balotești – Pădure, București Ilfov – cu o suprafață totală de 2000 mp, deschidere la stradă de 14 de metri liniari și cu următoarele vecinătăți: Școala 2 Balotești, magazine, piață, grădiniță, școală, parc, pădure, drum național, drum urban, hotel, bar/pub, restaurant; acest teren este o ofertă cu scop rezidențial.

2. Centură Est – A2 – cu o suprafață totală de 5000 mp și deschidere stradală asfaltată de 14 de metri liniari și cu următoarele vecinătăți: Jumbo, Rompetrol Glina, Metrou Anghel Saligny, Strada Drumul Între Tarlale, Șoseaua Industriilor, IKEA, Kaufland, magazine, piață, grădiniță, școală, parc, drum național, drum urban, hotel, bar/pub, restaurant; terenul este ideal pentru investiție ca spațiu logistic, spațiu depozitare sau spațiu producție.

3. Berceni – Lac, București Ilfov – cu o suprafață totală de 3971 mp, împărțit în 7 loturi cu suprafețe cuprinse între 500 mp și 675 mp și cu următoarele vecinități: Primăria Berceni, Lac Berceni, magazine, piață, grădiniță, școală, parc, drum național, drum urban, hotel, bar/pub, restaurant; acest teren este o ofertă cu scop rezidențial.

4. Izvorani – Lac Snagov, București Ilfov – cu o suprafață totală de 1880 mp, deschidere la strada principală de 28 de metri liniari și cu următoarele vecinătăți: Lac Snagov, magazine, piață, grădiniță, școală, parc, pădure, drum național, drum urban, hotel, aeroport, bar/pub, restaurant.

Acestea sunt doar câteva dintre ofertele de terenuri de vânzare în București, disponibile atât în scop rezidențial, cât și în scop comercial, industrial etc.

Un teren – un mic pas spre antreprenoriat

În momentul în care vrei să începi o afacere, spațiul pentru desfășurarea activității este esențial. De cele mai multe ori, chiria unui teren atinge prețuri enorme, ceea ce nu este tocmai avantajos pentru un tânăr antreprenor, iar profitabilitatea va fi greu de atins, în special în primele luni. Însă, dacă ai deja terenul, sau ești în proces de analiză a ofertei de terenuri de vânzare atunci ar trebui să te gândești să începi una dintre următoarele idei de afaceri.

  • o fermă de animale – poate fi una dintre cele mai profitabile afaceri pe termen lung;
  • teren pentru creșterea albinelor;
  • sere;
  • teren de sport dacă consideri că este o oportunitate pentru cei care locuiesc în vecinătatea spațiului tău; poți organiza evenimente recreaționale în aer liber pentru copii în fiecare sezon, sau poți amenaja diverse terenuri care pot fi foarte ușor de închiriat persoanelor interesate: tenis, fotbal, baschet, golf;
  • spații de depozitare pentru diverse companii;
  • spațiu pentru organizare evenimente pentru petreceri private departe de aglomerația orașului;

Acestea sunt doar câteva idei, dar tu știi cel mai bine ce tip de afacere ți se potrivește, în funcție de locație, de mărimea terenului, dar și de investiția necesară.

Înainte de a lua o decizie, pentru a evalua corect prețul terenului, pentru a primi informații relevante în legătură cu beneficiile zonei în care se află, cea mai bună soluție este să apelezi la o agenție imobiliară profesionistă. Toate acestea pot fi un aspect esențial atât pentru cei care urmăresc construirea unei locuințe personale, cât și pentru cei care caută terenuri pentru investiții.

Distribuie in retelele sociale: