Jean Valvis duce mai departe tradiţia “struguritului”

Patronul Jean Valvis  a organizat o nouă actiune la Samburesti, acolo unde invitat de onoare a fost Jean-Hubert Lebet, ambasadorul Elvetiei.

JVV

Devenita traditionala, acţiunea organizata in fiecare toamna, pe domeniile de la Samburesti – Olt, de Jean Valvis, a fost si de data aceasta o reusita totala. Evenimentul a avut loc in ultimul weekend din septembrie, “exact cand este cel mai bun timp pentru culesul viei” , dupa cum a explicat insusi amfitrionul, iar invitatia sa a fost onorata si de una dintre cele mai importante personalitati aflate in acest moment in tara noastra, Jean-Hubert Lebet, ambasadorul Elvetiei. Acesta a fost “la strugurit” la Samburesti, iar participantii, peste 100 de copii (cel mai mic avand varsta de doi ani!) au cules struguri, dupa care au fost rasplătiti de Valvis cu diplome si premii consistente.

jv rem

Traditie veche de sase ani

Practic, a fost al saselea an consecutiv cand s-a sarbatorit Ziua Recoltei, iar parintii au fost si ei extrem de multumiti, degustand la final de eveniment din vinurile care l-au făcut celebru pe Jean Valvis – omul de afaceri a preluat în 2005 Domeniile Samburesti, investind de atunci aproximativ 15 milioane de euro. De altfel, in urma cu doi ani, vinurile produse de el au fost medaliate la Targul International de la Beijing, cucerind nu mai putin de cinci trofee! Podgoria preluata acum aproape un deceniu de Jean Valvis are insa o traditie incredibila: a fost atestata istoric inca din 1521 si a fost dezvoltata in timp de familii importante de boieri, precum: logofatul lui Mihai Viteazu, Theodosie Rudeanu, Danilovici sau familia Bratienilor. “Ne bucuram sa sarbatorim impreuna o traditie veche de 3.000 de ani. Le multumim copiilor ca au contribuit si ei, cu manutele lor, la cresterea faimei podgoriilor noastre, iar zambetele lor si bucuria cu care au participat la <strugurit> ne fac cu adevarat fericiti”, a declarat Jean Valvis.

Distribuie in retelele sociale: