La ce trebuie sa fii atent cand cumperi un microfon spion

Desi intrebuintarea microfoanelor este cunoscuta in special pentru utilitatea in domeniul artistic, sunt multe alte sectoare de activitate in care sunt folosite. Amplificarea sunetului ii ajuta pe medici sa asculte bataile inimii unui bebelus, iar un concert muzical nu s-ar numi asa daca un microfon nu ar face ca vocile sau instrumentele sa sune atat de bine. In ziua de astazi exista chiar si microfoane spion, care ii ajuta pe oameni sa descopere ce se intampla in jurul lor si sa se protejeze. In alegerea unui astfel de dispozitiv, sunt importante urmatoarele cerinte:

Ce tehnologie folosesc

Tehnologia este un aspect foarte important, pentru ca ea dicteaza in general performanta aparatului. Cele mai eficiente de pe piata sunt microfoanele wireless, care au dimensiuni mici si sunt dotate cu o cartela GSM. Pot fi amplasate oriunde este nevoie de ele: in masina personala, in locuinta, la birou.  Principiul de functionare al acestora este destul de simplu: utilizatorul nu trebuie decat sa sune de pe numarul propriu la numarul de pe cartela GSM a microfonului si poate asculta sunetele pe care acesta le capteaza.

Calitatea microfonului

Microfoanele profesionale spion au functii care le permite sa amplifice vocile si sa reduca zgomotul de fond, rezultand o calitate audio foarte ridicata. Discutiile vor fi redate clar, pentru ca utilizaorul sa poate intelege ce se vorbeste fara sa depuna un efort prea mare. Evident ca aceasta este una dintre cele mai importante calitati ale unui telefon, pentru ca pe baza ei se stabileste utilitatea sa.

Functiile utile sunt si ele importante

Microfoanele spion nu sunt dotate in general cu foarte multe functii, tocmai datorita faptului ca sunt alcatuite strict pentru scopul lor precis: amplificarea sunetelor. In general, ele au optiunea Call, pentru ca in momentul cand detecteaza sunete pe raza lor de actiune sa sune pe numarul utilizatorului.

O alta functie este cea de activare vocala, care permite ca, pe baza cartelei GSM introduse, atunci cand utilizatorul suna la numarul respectiv sa poata asculta ce se intampla in spatiul respectiv. Activarea senzorului de voce ii permite utilizatorului sa tina chiar si telefonul la distanta pentru a asculta, ca sa nu stea cu el in mana prea mult. Astfel ca in acelasi timp ce aude ce se discuta sau ce se petrece in respectiva locatie, el isi poate vedea de treburile de la birou sau de orice alta activitate.

Raza de actiune

Acest aspect este foarte important de luat in calcul. In functie de necesitati, se va opta pentru microfoane spion cu o acoperire mai mare sau cu o acoperire mai mica. Microfoanele moderne pot acoperi lejer un perimetru  de pana la 60 de metri patrati.

Sa poata fi controlat de la distanta

Pentru ca dispozitivele moderne functioneaza cu semnal GSM inseamna ca pot fi controlate de oriunde. Daca omul este in vacanta si vrea sa asculte ce se petrece in curtea locuintei sale, pentru a se asigura ca totul este in regula, nu este nevoie decat sa apeleze numarul cartelei microfonului si sa asculte. In trecut, era necesar ca utilizatorii sa se afle in raza echipamentelor pentru a putea intercepta anumite conversatii, ceea ce era nu numai deloc confortabil, ci si riscant, pentru ca se putea intampla sa fie descoperiti in orice moment.

Distribuie in retelele sociale: