Laureata Premiilor Constantin Brâncoveanu Internațional, dr. Ruxandra Vidu, a fost aleasă Membru senior al Academiei Naționale a Inventatorilor SUA

Fundația Alexandrion anunță cu mândrie că laureata Premiilor Constantin Brâncoveanu Internațional 2018( New York) la secțiunea Știință, dr. Ruxandra Vidu, a fost selectată drept Membru Senior al Academiei Naționale a Inventatorilor din Statele Unite ale Americii.

Fundația Alexandrion a decernat pentru prima dată Premiile Internaționale Constantin Brâncoveanu în Statele Unite în noiembrie 2018. Decernarea a avut loc în interiorul celebrei New York Public Library. Premiile Internaționale Constantin Brâncoveanu reprezintă pasul major făcut de Fundatia Alexandrion în recunosterea valorilor internaționale, făcând astfel din această gală, un eveniment de anvergură la nivel mondial. În 2018, cea de-a V-a ediție a Premiilor Constantin Brâncoveanu de la București s-a desfășurat sub semnul Centenarului Unirii din 1918, în Palatul Regal. În plus, Premiile Constantin Brâncoveanu pentru Diaspora au avut deja ediții în Londra, Munchen și Paris.

Laureații edițiilor anterioare ale Premiilor Constantin Brâncoveanu pot fi regăsiți pe site-ul Fundației Alexandrion: https://www.fundatia-alexandrion.ro/gala-premiilor-constantin-brancoveanu/.

Dr. Ruxandra Vidu, laureata secțiunii Știință, a devenit în luna august a.c. primul român ales membru senior al Academiei Naționale a Inventatorilor în Statele Unite. Dr. Vidu este, din 2012, Alumni UC Davis Fulbright și președinte al Academiei Româno- Americane de Arte și Științe.
Membrii seniori ai Academiei Naționale a Inventatorilor în Statele Unite sunt profesori universitari activi și oameni de știință din instituțiile sale membre care au demonstrat tehnologii remarcabile de producere a inovației care au adus sau aspiră să aducă un impact real asupra bunăstării societății. De asemenea, aceștia au dovedit succes în brevetare, licențiere și comercializare.

„Dr. Vidu este un expert de renume internațional, care este printre puținii cercetători care integrează știința materialelor, chimie, fizică și biologie pentru ingineria de sisteme la nivel de nanoscală, pentru proiectarea materialelor la nanometru- scară cu proprietăți unice care depind de dimensiune. Semnificația inovației Dr. Vidu a fost recunoscută de numeroase distincții și onoruri înalte. ”- a spus comisia de nominalizare. ”
O listă completă de membri seniori ai NAI este disponibilă pe site-ul www.academyofinventors.org

Academia Națională a Inventatorilor este o organizație care cuprinde universități internaționale și institute de cercetare guvernamentale și non-profit, cu peste 4.000 de membri și inventatori individuali, cuprinzând peste 250 de instituții din întreaga lume. A fost fondată în 2010 pentru a recunoaște și încuraja inventatorii.

Despre Fundația Alexandrion
Fundația Alexandrion a fost înființată ca urmare a numeroaselor activităţi sociale desfăşurate de firmele din cadrul Alexandrion Group. Astfel, proiectele de responsabilitate socială ale companiei au fost preluate şi au început să fie desfăşurate sub umbrela Fundaţiei Alexandrion de peste 20 de ani.

De-a lungul timpului, Fundaţia şi-a pus amprenta și în susţinerea performanţelor sportului românesc. Trofeele Alexandrion, care onorează performanța internațională a sportivilor români, au avut în 2019 cea de-a patra ediție. Fundația a fost alături de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român la Olimpiadele din 2004 de la Atena, din 2008 de la Beijing şi din 2012 de la Londra. Sprijinul acordat s-a concretizat în crearea unor condiţii de pregătire de înalt nivel care să le permită tinerilor sportivi obţinerea unor rezultate cât mai bune.

O prioritate a Fundației Alexandrion sunt proiectele culturale, Galele Premiilor Constantin Brâncoveanu și Matei Brâncoveanu. Fundația Alexandrion a organizat prima ediție a Premiilor Constantin Brâncoveanu în 2014, în cinstea valorilor culturii române și a personalităților care au parcurs o carieră unanim recunoscută. Personalitățile premiate fac parte din toate domeniile culturii, artei și științei – fie că vorbim de literatură, istorie, muzică, teatru sau film, științe sociale sau arhitectură, medicină sau economie. Premiile Constantin Brâncoveanu sunt menite să promoveze valorile și viziunea unui mare domnitor care a menținut pacea în țară timp de 25 de ani și care a fost un mare susținător al artei, științei și culturii. Fundația contribuie la inițiative de refacere a unor lăcaşe de cult, de lansare de cărţi, de scriere de piese de teatru și chiar de organizare a unor tabere de creaţie.

Distribuie in retelele sociale: