Mentenanta instalatii frigorifice – greseli comune care pot aparea

Este de la sine inteles ca pot aparea erori si neclaritati in timpul mentenantei unei instalatii frigorifice. Acesta este principalul motiv pentru care nu ar trebui sa apelezi la cel mai ieftin service pe care il gasesti, ci la unul cu experienta – si cu preturi decente, desigur.

Apoi, partea mai putin buna este ca tu, personal, nu prea poti identifica potentialele greseli sau erori facute in timpul mentenantei. Tocmai de aceea exista acest articol! Iata cateva greseli comune care pot aparea in timpul sau dupa o mentenanta si cum le poti identifica.

Folosirea de materiale de slaba calitate

Probabil stii ca, deseori, tehnicienii prefera sa repare chiar si o componenta care nu poate fi reparata, ci inlocuita complet. Astfel, un contact desprins sau un furtun fisurat se prind cu cleme sau alte elemente de fixare. Acesta este doar inceputul.

Furtunurile din fabrica ale unei instalatii frigorifice pot fi inlocuite cu furtunuri de calitate slaba care se vor defecta in doar cateva luni – acest lucru presupune repetarea mentenantei dupa o perioada scurta de timp.

Acest tip de greseli pot fi identificate in timpul mentenantei. Nu este necesar sa intrebi din ce materiale este facuta fiecare componenta inlocuita, dar ar fi ideal sa stii ca service-ul ales de tine colaboreaza cu producatori si distribuitori de renume. Totodata, spune nu improvizatiilor!

Nivel insuficient al agentului de refrigerare

Agentul de refrigerare garanteaza eficienta unei instalatii frigorifice. Un rezervor plin, dupa cum s-ar spune, inseamna costuri reduse de energie electrica deoarece exista suficient agent pentru a sustine intreaga instalatie.

In schimb, un nivel redus sau insuficient de agent de refrigerare va forta instalatia frigorifica sa consume mai multa energie pentru a atinge un nivel bun de performanta. Totodata, lipsa agentului poate produce daune la nivelul componentelor care interactioneaza cu acesta.

Cel mai usor mod de a identifica aceasta problema este de a monitoriza consumul zilnic sau lunar de energie electrica al instalatiei. Daca acesta este diferit fata de lunile trecute, aceasta ar putea sa fie problema.

Programarea inspectiilor si mentenantelor

Un service de top iti va recomanda mereu sa realizezi mini-inspectii chiar lunare si mentenanta profesionala o data la cel putin 3-6 luni, pentru a garanta durata de viata crescuta si buna functionare a unei instalatii frigorifice.

Atunci cand service-ul ales de tine nu face acest lucru, te poti astepta la reparatii realizate sub standard si care ar trebui puse la indoiala. Totodata, daca service-ul recomanda mult prea multe mentenante si inspectii, nici acest lucru nu e tocmai ideal, din cauza costurilor. Trebuie sa gasesti un service caruia ii pasa de instalatiile tale si nu urmareste doar taxarea fiecarei mentenante, dupa cum s-ar spune.

Un asemenea service este Frigotehnics. Acesta este singurul expert in instalatii frigorifice comerciale si industriale de care ai nevoie pentru afacerea ta. Cu peste 17 ani de experienta in acest domeniu, echipa Frigotehnics iti poate face recomandari cu adevarat avizate privind afacerea ta si modul in care aceasta este racita.

Totodata, acest service iti poate oferi o suita de servicii – analiza, proiectare, montaj, instalare, monitorizare, interventii rapide, service, mentenanta, servicii integrate, precum si audit energetic. Te poti baza pe Frigotehnics pentru orice trebuie sa fie rece!

Distribuie in retelele sociale: