Mobila la comanda este avantajoasa pentru toti!

Alegerea unei bucatarii la comanda inseamna a-ti putea exprima personalitatea si a satisface gusturile si nevoile. Dar inseamna si a face casa mai frumoasa, functionala si armonioasa. Fie ca este vorba de incaperi mici de mobilat – mansarda, casa cu mezanin, mansarda, apartament mic – sau pentru locuinte mari, o solutie de acest tip creste valoarea casei si garanteaza o viata mai lunga.

O bucatarie la comanda – caramida, clasica, moderna, contemporana sau rustica – realizata cu mestesug si atentie la alegerea lemnului, electrocasnicelor si plitei este sinonima cu calitatea. Spre deosebire de bucatariile modulare, finisajele, stilurile si culorile nu sunt standardizate si nu ajung sa arate la fel.

Daca preocuparea  principala este pretul de pornire al unei bucatarii artizanale la comanda fata de o bucatarie preambalata, este bine sa stiti ca costul este legat de multi factori pe care ii vom analiza in acest articol. Dar este mai presus de toate o investitie in timp pentru a ne crea propria noastra bucatarie si numai a noastra. Unic si rezistent in timp, dar in pas cu tendintele momentului.

Cum sa proiectati mobila la comanda

De ce este atat de importanta faza de proiectare a unei bucatarii la comanda? Din cel putin trei motive. 

In primul rand, pentru ca nu intotdeauna aveti posibilitatea de a lucra in absenta constrangerilor si doar experienta si profesionalismul unui designer de interior sau arhitect sunt capabile sa faca fata si sa depaseasca provocarile care apar. Scopul este de a crea un proiect artizanal prin exploatarea potentialului lemnului.

Dupa aceea, nu toate casele au plante si spatii obisnuite. S-ar putea sa fie prea multe colturi si margini si s-ar putea intampla sa fiti nevoit sa amenajati casele cu alte inaltimi decat cele standard.

In fine, nu trebuie sa uitam ca bucataria este cel mai tehnic mediu din casa. De aceea, ventilatia mediului, iluminatul natural si artificial, ergonomia bucatariei, sau inaltimea si adancimea blatului si a unitatilor de perete, nu sunt pierdute din vedere.

Organizarea spatiilor in bucataria pe masura

In faza de proiectare a unei bucatarii facute pe masura este necesar sa stiti sa exploatati fiecare centimetru disponibil pentru a organiza mai bine spatiile. Totul depinde de dimensiunea camerei si de lungimea peretelui in care va fi amplasata bucataria personalizata. 

Prin urmare, un studiu precis al mediului este esential: pozitia usilor si ferestrelor, amplasarea scurgerii apei si a prizelor electrice, prezenta peretilor despartitori si orice fel de constrangeri. In acest fel devine posibil sa ne imaginam zona de gatit care corespunde arzatoarelor si cuptorului, zona chiuvetei in care se curata mancarea si zona camara si frigider in care sunt depozitate alimentele.

Aspectul suplimentar de luat in considerare? Posibilitatea de a oferi un plan de lucru intre o zona si alta pentru a facilita activitatile si optimizarea calatoriilor. Fara indoiala, citirea comentariilor si opiniilor celor care au ales o bucatarie la comanda ajuta la clarificarea unor indoieli.

De asemenea, este esential sa ascultati proprietarul casei sau care va trebui sa se deplaseze intre sobele bucatariei artizanale. Care sunt caracteristicile sale fizice? Care sunt obiceiurile voastre de gatit? Acestea sunt intrebari la care trebuie sa raspundeti chiar inainte de a alege o plita, unitati de perete, mobilier si electrocasnice.

Distribuie in retelele sociale: