MUST HAVE de Sărbătorile Pascale!

Sărbătorile Pascale se apropie cu repeziciune şi, cu siguranţă, fiecare dintre voi se gândeşte deja la delicatesele cu care să umple masa festivă.

Probabil că ai început deja să îţi gândeşti meniul pentru masa de Paşte, iar cum dulciurile sunt un fel important la orice festin am ales o selecţie. Vezi care sunt cele mai importante!

Primul preparat din lista noastră pentru Paște este cel care nu trebuie să lipsească de pe masa nimănui cu ocazia acestei sărbători. Pasca, alături de ou, cozonac şi miel, este elementul alimentar şi spiritual principal al Sărbătorilor de Paşti. Ea se face din faină de grâu de cea mai bună calitate, cernută prin sită deasă.

Cozonacul este alt preparat tradiţional cu care românii se delectează de Paşte. Dulce, savuros, aromat, cu stafide, nuci, ciocolatã sau rahat. Este păcat să îl cumperi din comerţ şi să rişti să nu fie bun, mai ales când reţetă nu este deloc dificilă. Dacă mai ştii şi câteva trucuri care să îţi garanteze faptul că preparatul va ieşi pufos, poţi să stai cu inima împăcată. Ai de unde alege, sunt multe reţete de cozonac pe care le poţi încerca! Sau poate vrei să încerci ceva nou anul aceasta. Cozonacul este o prăjitură tradiţională românească, dar în egală măsură şi un desert bulgăresc (kozunak), sau un produs de patiserie italiană, numit panettone.

De la o masă festivă nu poate să lipsească tortul, chiar dacă serveşti şi cozonac şi pască. Un tort este exact ce îţi trebuie ca să îţi impresionezi familia şi prietenii! Un tort de ciocolată sau un tort de căpşuni şi frişcă. Tu ce alegi?

Dacă îţi doreşti ceva mai uşor poţi alege fursecurile în forme diferite: flori, iepuri, ouă şi ce idei îţi mai trec prin cap! Ai liber la creativitate şi o paletă largă de glazuri şi decoruri.

Prăjiturile tematice au un succes enorm, iar dacă aduci pe masă un tort în formă de iepure, este imposibil să nu stârneşti invidia vecinilor. Le poţi oferi forma unui iepuraş drăguţ!

Dacă eşti fan înrăit ciocolată poţi prepara un lava cake delicios! Dacă vi se face poftă doar când vedeţi imaginile trebuie să ştiţă că pe cât de complicat pare, pe atât de uşor se prepară acest deliciu suprem.

Porneşte de aici şi alege preparatele care îţi plac, aducând un plus de originalitate şi gust preparatelor festive!

Articol scris de Prădatu Gabriela Andreea

Distribuie in retelele sociale: