Nu mai stii ce sa gatesti sa impresionezi familia? Incearca un escalop de pui

Una din cele mai usor de facut si totodata sofisticate retete pe care gospodinele le pot prepara astfel incat sa aiba acelasi gust ca preparatul din restaurante este escalop de pui. Acesta nu necesita prea multe ingrediente, nici prea mult timp pentru preparare. In mai putin de o ora, un delicios escalop de pui poate fi gata pentru a-i da gata pe membrii familiei sau pe invitati.

De ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara un escalop de pui?

Escalopul de pui pentru patru persoane se prepara din cateva ingrediente usor de gasit in magazine si nu foarte costisitoare. Practic, gospodinele au nevoie de un kilogram de copanele de pui La Provincia, de doua cepe mari, o capatana de usturoi, de 200 ml de smantana si o lamaie. In plus, va mai fi nevoie si de jumatate de kilogram de ciuperci proaspete, de o legatura de patrunjel, de 100 ml de vin alb demisec, de doua-trei linguri de ulei si patru linguri de faina, sare si piper dupa gust.

Cum se prepara escalopul de pui? Care sunt etapele?

Escalopul de pui se prepara rapid si simplu. Chiar si gospodinele fara prea multa experienta in gastronomie se vor descurca de minune cu aceasta reteta. Ingredientele se curata si se spala. Legatura de patrunjel se toaca marunt, copanelele se taie in felii de grosimea unui deget, ceapa se toaca marunt si cateii de usturi la fel. Ciupercile se curata, se spala si se taie marunt.

Copanelele se condimenteaza cu sare si cu piper. Carnea se acopera cu putina faina si se rumeneste in cratita pe fiecare parte. Dupa ce puiul s-a rumenit, se scoate, se lasa intr-un castron acoperit si in cratita se toarna vinul, ciupercile si se amesteca usor pentru 5-10 minute la foc mic. Se completeaza cu sare, piper, usturoi si ceapa si se amesteca pret de cateva minute. Se completeaza cu sare, cu piper, ceapa si usturoi si se mai lasa pe foc cinci minute.

Carnea de pui se pune din nou in cratita si se toarna 100 ml de smantana peste toata compozitia. Se lasa la foc inca doua minute. La final, se rade coaja de pe o lamaie si se stoarce zeama. Se amesteca o lingurita de coaja rasa cu zema de lamaie si se toarna peste escalop. Se amesteca bine, se pune capacul peste cratita si se lasa totul sa se “odihneasca” cateva minute inainte de a fi servit.

Reteta de escalop de pui este una din cele mai simple de preparat, in maxim o ora este gata. In plus, este o reteta cu destul de putine calorii, chiar daca are in compozitie smantana, este usor de digerat, poate fi servit la pranz, dar si la cina. Sosul este suficient de aromat, de aceea nu este nevoie de marinarea puiului inainte de pregatire.

Distribuie in retelele sociale: