Obiceiuri zilnice care distrug și devalorizează locuința. Tu câte dintre aceste lucruri faci?

În intimitatea propriei locuințe fiecare se poate simți liber să fie el/ea însuși/însăși. De multe ori, asta include și un strop de neglijență. Unii beau apă direct din sticlă, în vreme ce alții lasă hainele îngrămădite pe podea sau pe fotoliul din cameră. Ei bine, dacă aceste acțiuni nu au puterea de a distruge casa, există unele comportamente care pot provoca daune pe termen lung, chiar reducând din valoarea proprietății și este posibil ca și tu să le faci. Află care sunt acestea!

Obiceiurile banale care îți distrug locuința:

1.  Aruncatul resturilor alimentare în chiuvetă

Este unul dintre cele mai nocive obiceiuri pe care mulți oameni îl fac: nu curăță vasele de resturile de mâncare înainte de a le spăla. De ce e greșit? Când apa curge pe vas, resturile alimentare se desprind și ajung în scurgere, pe care o înfundă. Ai putea spune că fix acesta este rolul unei chiuvete, însă lucrurile nu stau așa. Sistemul de instalații de canalizare este proiectat pentru preluarea lichidelor. Problema este că majoritatea oamenilor obișnuiesc să folosească aceste canale de scurgere pentru a elimina și alte lucruri.

Soluția evidentă este să îți schimbi obiceiurile. Totuși, dacă crezi că este imposibil să eviți înfundarea scurgerii, poți opta pentru o chiuvetă de bucătărie cu o sită care nu permite trecerea reziduurilor către țeava de scurgere.

În acest fel, vei putea colecta resturile de mâncare și le vei pune în coșul de gunoi, acolo unde le este locul. În plus, eviți și întâlnirile dese cu instalatorul și costurile aferente procedeelor de desfundare ale țevilor.

2. Uitarea laptopului la încărcat

Ți s-a întâmplat și ție, cel puțin o dată, să pui laptopul la încărcat și să îl lași nesupravegheat? Specialiștii spun că acest obicei e periculos pentru locuință, fiindcă poate provoca un incendiu. De vină pot fi prizele vechi, calitatea nu foarte bună a bateriei sau chiar adaptorul. Pentru a evita acest incident nefericit, oprește alimentarea laptopului când nu te afli în preajmă.

3. Uscarea hainelor în casă

Poate fi comod să amplasezi uscătorul de rufe în living, însă, pe lângă faptul că hainele pot căpăta un miros neplăcut, umiditatea crescută a aerului favorizează dezvoltarea mucegaiului. Cel mai bine este să le lași pe balcon, acolo unde se pot aerisi cel mai bine.

4. Nu se face aerisirea locuinței

Odată ce temperaturile scad, poate fi tentant să ții ferestrele bine închise și să pornești ventilatoarele din baie atunci când faci duș. Totuși, experții avertizează că aerisirea locuinței este crucială pentru prevenirea mucegaiul și igrasiei.

Acestea nu sunt periculose doar pentru pereții locuinței, ci și pentru sănătatea ta și a familie. Astfel că, dacă ai observat că s-au instalat pe pereți, pune în practică această metodă de a scăpa de mucegai și nu uita să aerisești camerele măcar o dată la două zile.

5. Trântirea ușilor

Ți se poate părea modalitatea perfectă de a-ți vărsa nervii sau de a încheia o ceartă, dar trântirea ușilor deteriorează mult o parte componentă a locuinței. Impactul puternic poate duce la ruperea balamalelor, a mânerelor și chiar la stricarea tencuielii, dacă aceasta izbește un perete. Așa că încearcă să le închizi cât mai ușor.

6. Nu se face curățarea aragazului/plitei după gătit

Adesea se întâmplă să lași picăturile sărite în timpul gătitului să se usuce pe aparatele de gătit? Deși este mai comod să procedezi așa decât să le ștergi, acest obicei este dăunător pentru electrocasnicele tale și poate fi și poate să le strice în timp. Pentru a evita acest lucru, curăță corespunzător plita și cuptorul după ce ai preparat mâncarea cu ajutorul lor.

Deși se poate vedea cât de ușor este să se distrugă inconștient casele, nu este niciodată prea târziu ca oricine să își schimbe obiceiurile sau comportamentele nocive. La urma urmei, un pic de efort sau alegerea unor piese care să ușureze munca sunt soluții mult mai bune decât cele care te pot costa mult mai mult în final.

Suraa foto: Shutterstock.com

Distribuie in retelele sociale: