Oferte cazare Caciulata

Statiunea balneara Calimanesti-Caciulata este vizitata an de an de sute de turisti, mai ales datorita efectelor benefice ale apelor minerale. Foarte multi credinciosi se opresc aici si pentru ca sa viziteze Manastirea Cozia si sa ii afle istoria. Exista suficiente oferte cazare Caciulata pentru orice turist, indiferent de nevoile pe care le are si durata pe care vrea sa o petreaca pe malul Oltului.

Climatul temperat cu influente continentale din zona Calimanesti-Caciulata favorizeaza un sejur perfect in apropierea naturii, unde va puteti incarca cu energie pentru urmatoarele luni. Dupa un an plin de provocarii, un concediu in aceasta zona va va ajuta sa scapati de stresul acumulat si sa va intariti imunitatea. Totodata va puteti trata cu ajutorul apelor minerale.

Zona este inconjurata de dealuri cu paduri, este pozitionata in Subcarpatii Getici, la 18 km de Ramnicu Valcea si 80 km de Sibiu.

Daca sunteti in cautare de oferte cazare Caciulata, aveti o serie de hoteluri si pensiuni din care puteti alege. Ofertele variaza de la cele mai simple, fara tratament, pana la cele mai complexe, cu 4 tratamente incluse. Preturile variaza in functie de numarul de nopti pe care doriti sa il petreceti, tipul de camera, daca aveti sau nu abonament si de cate tratamente aveti nevoie. Mai trebuie sa considerati taxele de parcare si cele locale, care lipsesc uneori din multe oferte cazare Caciulata.

Pacientii suferind de cele mai variate afectiuni sunt trimisi aici pentru a se trata. Printre cele mai comune afectiuni se numara: afectiuni la nivelul sistemului renal (rinichi, cai biliare, vezica urinara), sistemul digestiv sau cel respirator. De asemenea, cu ajutorul apelor se pot trata si afectiunile neurologice de la nivelul periferic, cele posttraumatice si reumatismele.

Zona Caciulata este foarte potrivita si pentru turistii sanatosi, in cautare de putina liniste si putin aer curat. Cel mai cunoscut obiectiv turistic de aici este Manastirea Cozia, ctitorita de Mircea cel Batran. Aceasta a fost ulterior renovata de Neagoe Basarab si de Stefan Cantacuzino si este un complex monahal medieval. Manastirea face parte din lista monumentelor istorice din Romania si ani de-a randul a adaptostit o scoala manastireasca.

Daca credeti ca un sejur de cateva zile in aceasta zona va va accelera insanatosirea, intrebati medicul si faceti o rezervare. Pentru oferte cazare Caciulata puteti verifica lista disponibila pe internet si compara preturile. Rezervand din timp beneficiati si de o reducere.

Curele de tratament care se pot face la Caciulata sunt atat pentru tratament intern, cat si extern. Pentru tratamentul intern, puteti face crenoterapie. Pentru curele interne, baile minerale, pulverizatiile si irigatiile se recomanda pentru tratarea afectiunilor gastro-intestinale, renale si metabolice. Baile la cada sau la piscina, precum si inhalatiile si aerosolii sunt variantele pentru tratamentul extern si sunt benefice pentru bolile terapeutice.

Zona Calimanesti-Caciulata este bogata in ape minerale, 12 izvoare atermale si trei termale. Acestea sunt captate de la adancimi de peste 1200 de metri si contin diverse concentratii si compozitii chimice. Cele mai cunoscute compozitii sunt: clorate, bromurate, sulfuroase, sodice, calcice, magneziene si hipotane. Izvoarele au fost descoperite in anul 1827 si datorita climatului bland, sunt considerate hipotonice.

Distribuie in retelele sociale: