Pe ce perioada se fac angajarile in videochat?

Videochat-ul nu mai este un mister sau un subiect tabu, dimpotriva, este un loc de munca legal, serios, decent si din care poti castiga multi bani. Daca ai decis ca iti doresti sa incepi o cariera in acest domeniu, stii deja ca cel mai bine si mai oportun este sa incepi o colaborare cu un studio profesionist, care face angajari videochat. Indeplinind rolul unui angajator, fiecare studio isi va indeplini responsabilitatile si obligatiile asumate, iar tu, ca angajat, ti le vei indeplini pe ale tale. Aceasta inseamna ca videochat-ul este ca un job normal, job in care te dedici cu aceeasi seriozitate ca la un job normal, cu diferentele avantajoase care se stiu, acelea ca poti avea un program flexibil, poti alege cand vei sa lucrezi si poti alege bineinteles cat vrei sa castigi. Da, „salariul” tau este propria ta alegere, tu vei decide cat vei vrea sa te implici si, prin urmare, cat vrei vrea sa castigi.

De asemenea, fiecare studio isi alege modalitatea in care va face o angajare video chat. Mai exact, exista studio-uri care prefera sa faca angajari printr-un contract de colaborare sau printr-un contract de munca. Ambele variante sunt perfect legale si ambele variante implica drepturi si obligatii de ambele parti. Insa, in ceea ce priveste perioada sau durata pe care se fac angajarile in domeniul videochat-ului, exista o oarecare libertate. Este de la sine inteles ca orice studio, orice angajator, isi va dori sa aiba o persoana serioasa si determinata cu care colaboreaza, pe o perioada indelungata, dar, tine de fiecare in parte de ce isi doreste acest job si perioada pe care o estimeaza ca va lucra.

Videochat-ul poate fi profesat chiar si pana la varsta de 50 de ani si nu exista limite de angajare impuse, in afara de cele legale, adica sa ai varsta de 18 ani impliniti. Dar, exista situatii in care o femeie la 40 de ani, satula de un job normal si cu un salariu insuficient, sa decida ca vrea sa se angajeze ca model de videochat, sa castige mult mai multi bani si sa profeseze aceasta meserie, pana cand isi doreste. Cum, de partea cealalta, exista situatii in care modele mai tinere isi doresc o cariera in acest domeniu, dar renunta dupa o luna, pentru ca nu au experienta de viata, de munca, care aduce cu sine o calitate importanta in aceasta profesie, respectiv, seriozitatea. Deci, din acest motiv, putem spune ca angajarea in videochat se poate face pe „durata nedeterminata”, asa cum prevad dispozitiile legale din Codul muncii. Dar, asa cum am precizat, tine de fiecare in parte, cat timp va profesa in acest domeniu si cat timp va alege sa se dedice acestui job.

Pe de alta parte, angajarile in videochat se pot face full time sau part time. Fiecare studio de videochat are colaborari exclusive cu platformele de streaming pe care modelul isi va desfasura activitatea si va performa online. Munca prestata online este cuantificata de aceste platforme prin ore online si impartita pe perioade de lucru, de regula, jumatate de luna. In functie de acestea doua, rezulta suma castigata, pe zi (ore) si pe perioada, iar mai apoi acumulat, pe luna. Desi nu exista un numar minimum de ore pe care vreo platforma de streaming sa o impuna, activitatea in sine si de baza in aceasta industrie este cuantificata prin numarul de ore petrecut online, ceea ce inseamna ca mai multe ore lucrate, iti aduc mai multi bani. De asemenea, majoritatea studio-urilor și/sau a platformelor de streaming, au creat un sistem complex de bonusuri, pentru modelele care petrec un minimum de ore online/per perioada.

In practica, acesta este realizat in situatia in care se opteaza pentru o perioada de angajare cu o norma de 8 ore/zi. Aceasta modalitate nu numai ca te ajuta sa castigi si niste bonusuri in plus (in bani), dar te ajuta sa castigi si per total mai multi bani. Intrand regulat online, zilnic 8 ore spre exemplu, vei reusi sa atragi membri, de care sa te apropii, care sa iti invete programul si care sa iti fie alaturi atunci cand ti-ai inceput programul, pana cand l-ai terminat. Chiar daca nu ai posibilitatea de a profesa acest job full time, exista posibilitatea de a profesa si daca ai mai putin timp liber la dispozitie, daca urmezi facultatea sau alte studii sau ai alte situatii personale. Bineinteles ca poti face bani frumosi, chiar si cu un program part time, totul presupune sa te tii de el si sa iti respecti orele, așa cum precizam mai sus.

In plus, fiecare studio care este serios, are un program si o echipa dedicara 24/24 ore, astfel ca iti poti alege singura turele pe care vrei sa lucrezi si perioada din zi sau din noapte, perioada cu care te simti tu mai confortabila si care iti permite sa te dedici acestui job.

Distribuie in retelele sociale: