Performanţele din tenisul românesc, sprijinite de Dr. Oetker

Performanţele extraordinare înregistrate în ultimii ani în tenisul românesc sunt sprijinite de Dr. Oetker, companie care este alături sportul alb începând de la competiţii pentru copii până la mari turnee internaţionale.

“Fără un partener puternic, precum Dr. Oetker România, nu am fi reuşit aceste performanţe. Dr. Oetker este singurul partener care este alături de federaţie în toate competiţiile importante, începând cu Fed Cup, la Cupa Davis, la turneul WTA, la această competiţie destinată copiilor şi mai organizează şi numeroase turnee Futures. Deci, Dr. Oetker este principalul partener al FR Tenis, iar pentru asta îi mulţumim în mod special domnului Director General al Dr. Oetker România, Ioan Cozma”, a spus preşedintele FR Tenis, George Cosac,  la conferinţa din cadrul celei de a VII-a ediţii Dr. Oetker Junior Trophy, care a avut loc în luna mai 2018 la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti.

  1. ROMÂNIA – CANADA, SCOR 3-1, ÎN CUPA FEDERAŢIEI – CLUJ NAPOCA

Implicarea Dr. Oetker în excepţionalele rezultate ale tenisului românesc a început anul acesta la Cluj. Când, în luna februarie, România a ajuns la barajul pentru promovarea în primul eşalon al Cupei Federaţiei după ce a învins, la Cluj-Napoca, cu 3-1, reprezentativa Canadei, scor 3-1, în Grupa Mondială II. Spectatorii prezenţi la meciurile întâlnirii cu Canada de Fed Cup au primit din partea Dr. Oetker steguleţe tricolore şi carduri speciale cu echipa României pentru autografe.

2. ROMÂNIA A ÎNVINS MAROC ŞI S-A CALIFICAT ÎN TURUL TREI AL GRUPEI A II-A, ZONA EUROPA/AFRICA A CUPEI DAVIS – CLUJ NAPOCA

Apoi a venit rândul băieţilor să fie ajutaţi de către compania Dr. Oetker în drumul către înalta performanţă. Astfel, România a câştigat confruntarea cu Maroc din luna aprilie de la Cluj Napoca şi s-a calificat în turul trei al Grupei a II-a, Zona Europa/Africa a Cupei Davis.

3. ROMÂNIA A REVENIT ÎN GRUPA MONDIALĂ A FED CUP – CLUJ NAPOCA

Simona Halep, locul I WTA, a învins-o, la Cluj-Napoca, pe Patty Schnyder, locul 149 WTA, cu scorul de 6-2, 6-1, aducând României a treia victorie în întâlnirea de baraj cu Elveţia. Astfel, tricolorele şi-au asigurat calificarea în Grupa Mondială a Cupei Federaţiei, după o pauză de trei ani.

Mihaela Buzărnescu şi Sorana Cîrstea au fost învinse la dublu de cuplul Jil Teichmann/Viktorija Golubic, scor 0-6, 6-0, 10-6, astfel că scorul final al întâlnirii România – Elveţia a fost 3-1.

.

În primul meci al zilei, Simona a învins-o, cu scorul de 6-3, 1-6, 6-1, pe Viktorija Golubic, locul 115 WTA. Tot sâmbătă, Irina Begu, locul 38 WTA, a trecut, cu scorul de 6-4, 6-1, de Timea Bacsinszky, locul 46 WTA.

Cei peste 9.000 de spectatori prezenţi în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca au format o coregrafie în culorile naţionale, la festivitatea de deschidere.

Sponsorul competiției, Pizza Guseppe de la Dr. Oetker, a fost alături de tricolore şi la întâlnirea România – Elveţia, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Compania Dr. Oetker sprijină de peste un deceniu performanţele tenisului românesc. Spectatorii prezenţi la meciuri au primit din partea Dr. Oetker steguleţe tricolore şi carduri speciale cu echipa României pentru autografe.

Astfel, România va evolua, în februarie 2019, în Grupa Mondială a Cupei Federaţiei. Tricolorele au fost ultima dată între primele opt naţiuni ale competiţiei în 2016, când au pierdut în sferturi, în faţa Cehiei, tot la Cluj-Napoca.

4. DR. OETKER JUNIOR TROPHY, EDIŢIA A VII-a, CENTRUL NAŢIONAL DE TENIS, BUCUREŞTI

Jucătorii români au acces în finalele de dublu ale turneului Dr. Oetker Junior Trophy, atât la băieţi, cât şi la fete. Astfel , finala la băieţi a fost câştigată de perechea din Polonia alcătuită din Olaf Pieczkowski şi Filip Pieczonka, care a învins, cu scorul de 6-3, 6-3, dubul din România format din Mihai Alexandru Coman şi David Manu.

Trofeul la fete a fost cucerit de perechea din Portugalia alcătuită din Mafalda Guedes/ Matilda Jorge, care a învins în finală, cu scorul de 7-6 (4), 6-4, dublul din România format din Maria Sara Popa şi Iana Zvoranu.

La cea de a șaptea ediție a Dr. Oetker Junior Trophy, competiție internațională din cadrul Tennis Europe, categoria 1, de la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti, au concurat 156 de sportivi din 26 de țări.

Antrenoarea de Fed Cup, Alina Tecşor şi fostul jucător de fotbal Cătălin Liţă au oferit o demonstraţie de tenis copiilor participanţi la Dr. Oetker Junior Trophy, care au avut parte şi de alte numeroase surprize.

Victor Hănescu, care a participat la o sesiune de autografe la CNT din Bucureşti, apreciază că tenisul românesc are de câştigat enorm în urma organizării turneelor Dr. Oetker Junior Trophy.

“Este un moment special pentru tenisul românesc, Dr. Oetker Junior Trophy este un turneu internațional important unde vom vedea cei mai buni copii. Avem nevoie de cât mai multe turnee de acest gen, tenisul românesc fiind pe un trend ascendent. Acest tip de turneu important pentru tenisul din România ajută jucătorii români să evolueze să ajungă în clasamentele internaționale, fiind bine organizat de federație împreună cu Dr. Oetker. Am fost și la ediţiile precedente şi am văzut un nivel ridicat de joc”, a declarat Hănescu la standul Pizza Feliciana, de la Dr. Oetker.

Fostul număr 26 ATP, care are Academia Victor Hănescu şi taberele “Train Like a Pro”, spune că a organizat şi va crea în continuare programe cu ajutorul Dr. Oetker, care să ajute copii în drumul către înalta performanţă.

“Am avut şi o să mai avem numeroase programe alături de Dr. Oetker pentru lansarea copiilor. Este nevoie de astfel de turnee pentru ca cei mici să aibă șansa de a juca cu străini și numai așa cred că putem să ne dezvoltăm”.

Ilie Năstase, Directorul General Dr. Oetker România, Ioan Cozma şi preşedintele FR Tenis, George Cosac, au premiat tinerele talente ale sportului alb la conferinţa din cadrul celei de a VII-a ediţii Dr. Oetker Junior Trophy, care a avut loc la Centrul Naţional de Tenis.

“Dr. Oetker este un partener extrem de serios, cu tradiţie, iar domnul Ioan Cozma pune pasiune şi ce are mai bun în el ca să sprijine tenisul românesc. Mă uit cu admiraţie la programul ‘Susţineţi campionii de mâine’ şi nu ştiu dacă mai sunt şi alte federaţii, în afară de cea de tenis sau Gică Hagi, să se ocupe la fel de tineri, cu sprijinul sponsorilor, precum Dr. Oetker”, a spus Ilie Năstase.

Ilie Năstase i-a oferit un premiu lui Nicholas David Ionel, campionul de la Orange Bowl 2017.

“Mă bucur că suntem a la VII-a ediţie şi totodată de prezenţa celui mai mare jucător al nostru, Ilie Năstase. Valoarea acestei competiţii creşte de la an la an, iar asta ne bucură. Nu mai avem mult ca să ajungem la valoarea turneului pe care îl invidiem cu toţii, Petit As din Paris. Suntem pe drumul cel bun şi o să ajungem şi acolo, totul e să perseverăm. Datorita rezultatelor excelente ale actualei generaţii, tenisul are impact în randul copiilor şi asta este un semn bun, Viitoarea generaţie creşte şi în curând o să avem ce culege. Anul acesta organizăm la Tenis Club din Curtea de Argeş două turnee Futures, cu premii de cţte 15.000 de euro, Inedit Open Tour, Senioare ITF şi Vitality Open Tour, Seniori, Arges Cup, U16 Tennis Europe şi  Trofeul ‘Victor Hanescu’”, a declarat Directorul General al Dr. Oetker România, Ioan Cozma.

Trofeele “Tinere Talente” au fost înmânate Iuliei Alexia Mărginean, respectiv lui Luca Preda, de către Directorul General al Dr. Oetker România, Ioan Cozma.

“Iată-ne ajunşi şi la cea de a la VII-a ediţie Dr. Oetker Junior Trophy. A devenit o tradiţie ca această competiţie, care este cea mai importantă din sud-estul Europei pentru copii până la 14 ani să se desfăşoare în România. Este îmbucurător că de la an  competiţia a crescut, ca număr de participanţi şi ca valoare. Este un turneu la care toţi copiii valoroşi tind să participe. Ne bucură că avem această masă de jucători, ei sunt viitorul. Iar fără un partener puternic, precum Dr. Oetker România, nu am fi reuşit acest lucru. Dr. Oetker este singurul partener care este alături de federaţie în toate competiţiile importante, începând cu Fed Cup, la Cupa Davis, la turneul WTA, la această competiţie destinată copiilor şi mai organizează şi numeroase turnee Futures. Deci, Dr. Oetker este principalul partener al FR Tenis, iar pentru asta îi mulţumim în mod special domnului Director General al Dr. Oetker România, Ioan Cozma”, a spus preşedintele FR Tenis, George Cosac, care îi va înmâna un trofeu lui Nini Gabriel Dica, Player of the Year, 2017.

La conferinţă s-a mai anunţat Trofeul Fair Play, in memoriam Florenta Mihai, care va fi decernat de către Cătălina Cristea şi a avut loc o sesiune de autografe oferită de Ilie Năstase şi Victor Hanescu la standul de degustare Pizza Feliciana.

5. PRESS CUP Dr. OETKER, ediţia a V-a, CURTEA DE ARGEŞ

Apoi a venit rândul presei. Totul a început ca o joacă, acum cinci ani. Ne-am propus să aducem jurnaliștii să joace tenis la baza ultramodernă din Curtea de Argeș, care găzduieşte numeroase competiții internaționale.

Ca invitați speciali i-am avut la debut pe Ilie Năstase și pe actorul Victor Yila.

La următoarele două ediţii am chemat fotbalişti, descoperind cu drag că sportul alb se bucură de mare popularitate în rândul acestora. Mai întâi a fost Iosif Rotariu, care a iniţiat-o şi pe Kassandra în tenis cu această ocazie.

Apoi, a venit  Ilie Bărbulescu, cel care a vrut să fie primul român ce atinge Cupa Campionilor Europeni. Alături de el a jucat Cătălina Cristea.

După fotbalişti,  au urmat campioanele olimpice şi mondiale. Anul trecut a venit “regina” scrimei, Ana Maria Popescu împreună cu solistul de la Son of Lars (ex Peter Pop).

Iar la ediția din acest an i-a venit rândul medaliatei olimpice şi mondiale la judo, Alina Dumitru. Cristi Mândru (TVR) a câştigat cea de a V-a ediţie a Press Cup Dr. Oetker, în timp ce campioana olimpică şi mondială Alina Dumitru a acces până în finala fetelor.

Competiţia la fete a fost câştigată de Iasmine Vâlcu (Top Tabu).

 

“M-am simţit excelent la Press Cup Dr. Oetker şi mă bucur enorm că am venit. O surpriză plăcută a fost această bază sportivă ultramodernă. Apoi mi-a plăcut mult calitatea oamenilor, păstrăvăria Brătioara, drept pentru care o să mai vin aici cu drag. Nu regret că am ales judo-ul, dar sunt convinsă că aş fi avut performanţe şi la tenis, disciplină sportivă care am practicat-o”, a declarat Alina Dumitru.

“Sunt fericit că am venit la Press Cup Dr. Oetker, mai ales că ştiu baza aceasta superbă şi am apreciat-o încă din anii precedenţi, când am comentat turnee aici. Totul a fost impecabil, le mulţumesc mult organizatorior. Păstrăvăria Brătioara a fost o surpriză uriaşă, nu mă aşteptam să fie în vârful muntelui aşa condiţii de lux, occidentale. Plus că turneul a fost de o calitate deosebită, iar în finală am avut ceva emoţii”, a spus Cristi Mândru.

Cei aproximativ 40 de jurnaliști care au participat la Press Cup Dr. Oetker au avut  parte de numeroase surprize, printre care plimbare cu vaporașul pe lacul Vidraru, Players Party la Şura lui Lică şi crama de la Păstrăvăria Brătioara (www.pastravariabratioara.ro) sau curse cu maşini speciale în zona Golului Alpin.

”Asta a fost cea de a 5-a ediţie a Press Cup Dr. Oetker, dar îmi propun să mergem măcar până la ediţia a 35-a. Şi voi jurnaliştii sunteţi nişte campioni, de aceea aţi avut tot timpul invitaţi speciali, precum Ilie Năstase, Ana Maria Popescu sau Alina Dumitru. Am vrut să vină şi mulţi copii, iar la anul anul le vom amenaja un loc de joacă special. Press Cup Dr.Oetker, care deja a devenit o tradiție, dă tonul competițiilor internaționale de mare anvergură găzduite și în această vară la Tenis Club din Curtea de Argeș. Anul acesta organizăm aici două turnee Futures, cu premii de câte 15.000 de euro, Inedit Open Tour, Senioare ITF şi Vitality Open Tour, Seniori, Arges Cup sau Trofeul ‘Victor Hanescu’. Dr. Oetker este singurul partener în toate competiţiile importante, începând de la Fed Cup până la Cupa Davis sau la turneul WTA”, a declarat Directorul General Dr.Oetker Romania, Ioan Cozma, care a premiat câştigătorii. Prezentatorul ceremoniei a fost Dorin Chioţea (TVR).

În cadrul turneului a avut loc şi o partidă demonstrativă unde a evoluat campioana mondială și olimpică la judo Alina Dumitru şi oficialul Dr. Oetker, Alex Schuster.

6. INEDIT OPEN TOUR – CURTEA DE ARGEŞ

În perioada 25.06-01.07.2018,  la Tenis Club din Curtea de Argeş, va fi organizat turneul Inedit Open Tour, Senioare ITF – 15000 $.

DESPRE EDIŢIA INEDIT OPEN TOUR 2017: Georgia Andreea Crăciun a câștigat atât proba de simplu, cât și cea de dublu a competiției ITF Inedit Open Tour 2017, dotată cu premii de 15.000 $, de la Tenis Club Curtea de Argeș. Astfel, perechea Georgiana Andreea Crăciun/ Ilona Geogiana Ghioroaie a câștigat turneul Inedit Open Tour, după ce a învins în finală, cu scorul de 6-3, 7-5, cuplul Camelia Elena Hristea/Gabriela Nicole Tătăruș.

Georgia Andreea Crăciun a învins-o în finala Inedit Open Tour, cu scorul de 6-1, 6-1, pe Riya Bhatia (India) în finala Inedit Open Tour. La competiția unde sponsor principal este Dr. Oetker Romania au concurat sportive din 12 țări. Tabloul principal de simplu la Inedit Open Tour a fost de 32 jucătoare, iar cel de dublu a avut 16 perechi.

7. Apoi urmează, în perioada 14.07-22.07.2018, turneul Arges Cup, U16 Tennis Europe, găzduit la Tenis Club din Curtea de Argeş.

8. VITALITY OPEN TOUR

În perioada 20.08-26.08.2018, va avea loc la Tenis Club Curtea de Argeş competiţia Vitality Open Tour, Seniori ITF – 15000 $.

DESPRE VITALITY OPEN TOUR, EDIŢIA 2017 – Vasile Antonescu a câștigat cea de a patra ediție a Vitality Open Tour, după ce l-a învins în finală, cu scorul de 2-6, 6-4, 6-1, pe Thomas Statzberger(Austria).

La dublu, perechea Peter Nagy(HUN) /Cristian Rodriguez (COL) a câștigat a cea de a IV-a ediție turneului ITF pentru seniori, Vitality Open Tour, cu premii de 15.000 $, de la Tenis Club din Curtea de Argeș.

De asemenea, a fost premiată echipa Tenis Club din Curtea de Argeș, care a cucerit trofeul de campioană națională la fete, categoria sub 10 ani. Echipa este alcătuită din Maria Alessia Floarea (nr. 1 pe plan naţional), Eva Maria Ionescu, Antonia Maria Dinică și Diana Elena Holdis și Gheorghe Borțan (căpitan nejucător).

Partidele din faza finală a ITF Vitality Open Tour au putut fi urmărite pe live streaming, care se poate accesa la link-ul: http://astenisclub.ro/vitalityopentour/live-broadcast/. Pe site-ul Turneului – http://www.astenisclub.ro/vitalityopentour/, cât și în social media – pagina de Facebook – Tennis Stars se află știri și informații actualizate pe toată durata desfășurării competiției.

 

9. TROFEUL VICTOR HĂNESCU

În perioada 25.08-31.08.2018, va avea loc Trofeul Victor Hanescu (10;12;14 Baieti si Fete), care se va disputa la Tenis Club din Curtea de Argeş.

DESPRE EDIŢIA 2017 A TROFEULUI VICTOR HĂNESCU:

Victor Hănescu a premiat câștigătorii celei de a XI-a ediții a trofeului ce îi poartă numele, competiție care a avut loc la Tenis Club din Curtea de Argeș.

“Mă bucur că am ajuns la a 11-a ediție a acestui acest proiect viabil, care bucură pe toată lumea. E clar că este un proiect care a atras pe toți încă de la început, pentru că această combinație între numele meu și sponsorul Dr. Oetker este una câștigătoare. Am dat drumul la Academia Victor Hănescu la București, unde oferim copiilor tot ce le trebui să ajungă să facă performanță. Apoi avem și taberele Train Like a Pro care se bucură de succes. Avem copii talentați, cu potențial, dar cărora le trebuie un sistem, să nu se piardă pe drumul către înalta performanță”, a declarat Victor Hănescu.

Câștigătorii celei de a XI-a ediții a trofeului “Victor Hănescu” sunt:

–         Categoria 12 ani – Luca Preda – simplu băieți ;  Iulia Gherman (Republica Moldova) – simplu fete; Iulia Gherman/ Maria Stăncescu – dublu fete; Luca Preda/ Radu Țurcanu – dublu băieți;

–         Categoria 14 ani – Andreeas Mulner – simplu băieți și Liliana Rogojinoiu – simplu fete;

–         Categoria 10 ani – Briana Vîlceanu – simplu fete și Eric Niță – simplu băieți.

“Brandul Victor Hănescu și sponsorul Dr. Oetker s-au completat reciproc și astfel s-a ajuns să organizăm până acum 11 ediții reușite ale acestui trofeu. Un succes fantastic și la această ediție în care am avut peste 100 de concurenți de la 58 de cluburi. Sperăm să o ținem tot așa și anul viitor să fim și mai buni. Am avut oameni din toată țara la acest turneu și din toată lumea la competițiile internaționale, ceea ce este fantastic pentru oraș. Sunt foarte mulțumit de ce s-a realizat în acești ani la Tenis Club din Curtea de Argeș și vreau să le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la ceea întâmplă aici”, a declarat Directorul General al Dr. Oetker România, Ioan Cozma.

La această ediție a trofeului Victor Hănescu s-a înregistrat un record de participanți, 120, la categorile 10 – 14 ani (B+F), de la 58 de cluburi din țară și de la o delegație a Republicii Moldova.

 

 

 

Distribuie in retelele sociale: