Peste 4000 de oameni au participat la Premiera de Gală „Moromeții 2” din București – Caravana Moromeții 2 continuă proiecțiile speciale prin țară

Unul dintre cele mai așteptate filme ale anului, Moromeții 2, a avut Premiera de Gală luni 5 noiembrie, la Sala Palatului din București. Cei peste 4000 de oameni prezenți au făcut ca cea mai mare sală de evenimente din România să pară neîncăpătoare, iar la finalul proiecției actorii și echipa au fost aplaudaţi minute în şir.

 

„Ce s-a întâmplat la Sala Palatului este ceva unic pentru mine – 4000 de oameni bucurați, emoționați, mișcați de un film românesc. Sunt în continuare uimit și uluit de acest val incredibil de iubire. Să nu mai zicem ca n-avem public, că e needucat și nu înțelege filmele noastre, că nu sunt cinematografe. Publicul există și de-abia așteaptă sa fie provocat și scos din inerție. Tot ce mai rămâne e să și facem filmele pe care acest public le merită”, a declarat producătorul Tudor Giurgiu după eveniment.

 

Înainte de intrarea în sală, cei veniți la premiera de gală au fost întâmpinați de copii îmbrăcați în haine de epocă și invitați să ia ziarul „Dreptatea”, special realizat pentru eveniment. Spectatorii au avut șansa de a-și face poze chiar în fața casei Moromeților și de a pleca acasă cu cărți poștale ilustrate cu imagini din film, semnate de actori.

 

Scriitorul Radu Paraschivescu a vorbit înaintea proiecţiei despre contextul în care a fost realizat filmul Moromeţii 2, numind rezultatul final „grația binelui”: „Apare atunci când mai mulţi oameni se strâng în jurul unei idei şi au împreună talent, disponibilitate şi putinţa de a se pune în folosul binelui. Asta a făcut Stere Gulea cu echipa lui.”.

 

Finalul filmului a accentuat emoțiile tuturor celor prezenți, fiind acompaniat de interpretarea live a piesei de pe genericul filmului, bocetul „Zorilor”, de către Maria Dragomiroiu. Momentul a fost urmat de urcarea pe scenă a actorilor Roberta Mitache, Mihai Bobonete, Cristian Şofron, Ana Ciontea, Dragoş Huluba, Lucian Iftime, George Albert Costea, Alex Bogdan, Liviu Pintileasa, Dorina Chiriac, Anca Androne, Paul Chiribuţă, Marian Râlea, Marian Adochiţei, Ioana Bugarin, Florin Zamfirescu, George Mihăiţă, Andi Vasluianu, Cuzin Toma, Gheorghe Visu, Ion Caramitru, Oana Pellea, Dana Dogaru, Iosif Paştina, Horaţiu Mălăele și a realizatorilor Vasile Șirli (muzica), Dana Păpăruz (costume), Cristian Niculescu (scenografie), Alexandra Gulea (montaj), Dana Bunescu (montaj și sunet), Vivi Drăgan Vasile (imagine), Tudor Giurgiu (producție), Oana Giurgiu (producție) și Stere Gulea (regie).

 

„Eu nu am mai trăit așa ceva niciodată în viață, am simțit acolo, atunci, pe scenă, că sunt în fața unor oameni care trăiau cu toată emoția momentul și își exprimau sentimentele de drag față de noi, față de povestea Moromeților. E greu de descris în cuvinte și sunt profund recunoscător pentru tot acest val de apreciere și iubire.”, a declarat regizorul Stere Gulea imediat după terminarea evenimentului.

 

Echipa filmului a pornit într-o caravană prin țară din 29 octombrie și a trecut deja prin 13 orașe – Oradea, Piatra Neamț, Hunedoara, Zalău, Deva, Oravița, Reșița, Caransebeș, Vulcan, Petroșani, Târgu Jiu, Drobeta-Turnu Severin și Craiova. Proiecțiile speciale au rulat toate cu casa închisă, spectatorii de pretutindeni au primit pelicula cu entuziasm și aplauze, în Craiova organizându-se la cererea publicului o proiecție suplimentară pe lângă cele două programate inițial.

 

Turneul de promovare pornit de distribuitorul Transilvania Film și-a propus să ajungă în aproape 60 de orașe, organizându-se proiecții și în spații alternative de cinema astfel încât pelicula să poată fi văzută de cât mai mulți spectatori.

 

Următoarele proiecții speciale din cadrul Caravanei Moromeții 2 vor avea loc la Sibiu (7 noiembrie, Centrul Cultural „Ion Besoiu”), Alexandria (7 noiembrie, Sala Polivalentă), Caracal (8 noiembrie, Teatrul Național), Turda (8 noiembrie, Teatrul Aureliu Manea), Ploiești (9 noiembrie, Cinema City AFI), Cugir (10 noiembrie, Centrul Cultural Cugir), Arad (11 noiembrie, Cinema Arta), Timișoara (12 noiembrie, Filarmonica Banatul & 15 noiembrie, Cinema City NEPI), Iași (13 noiembrie, Cinema Ateneu și Cinema City Iulius Mall), Slobozia (14 noiembrie, Casa de Cultură), Constanța (15 noiembrie, Cinema City – City Park), Mangalia (15 noiembrie, Casa de Cultură), Mediaș (15 noiembrie, Sala Traube), Cluj Napoca (16 noiembrie, Cinema Florin Piersic & Cinema City Iulius Mall), Sighișoara (16 noiembrie, Sala Mihai Eminescu), Târgu Mureș (17 noiembrie, Cinema Arta & Cinema City), Alba Iulia(17 noiembrie, Casa de Cultură a Sindicatelor) și Brașov (18 noiembrie, Cinema ONE).

 

În București mai urmează două proiecții în prezența echipei, pe 9 noiembrie la Cinema City Mega Mall, de la ora 21:30 și pe 16 noiembrie la Cinema Elvire Popesco, de la ora 20:00. Alte orașe unde Caravana va mai ajunge cu proiecții de gală, până la finalul lunii, sunt Pitești, Râmnicu Vâlcea, Botoșani, Suceava, Bacău, Galați, Brăila și Roman.

 

Din 16 noiembrie filmul intră în cinematografele din întreaga țară, inclusiv în rețeaua Cinema City.

 

***

 

Moromeții 2 este o producție Libra Film, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Studioului de Creație al Ministerului Culturii, în colaborare cu TVR și HBO România.

 

Cu sprijinul: Cinema City, Banca Transilvania, Timișoreana, Aqua Carpatica, Auchan Retail Romania.

 

Asigurator oficial: AEGON

 

Recomandat de: Europa FM

 

Parteneri media: Adevărul, Dilema Veche, OK! Magazine, Historia, Marie Claire, Cosmopolitan, Femeia, Zile și Nopți, Radio România Cultural, Cinemap, Cinemagia, Observator Cultural, Agerpres, VICE.

 

Partener monitorizare: mediaTRUS

Distribuie in retelele sociale: