Politehnica Timișoara invită timișorenii să doarmă #subcerulliber, în ajutorul oamenilor fără adăpost

Politehnica Timișoara trage un semnal de alarmă cu privire la persoanele fără adăpost – o categorie socială marginalizată din cauza concepțiilor greșite despre situația dificilă a acestor oameni. De aceea invită timișorenii să se implice, în noaptea de vineri spre sâmbătă (7-8 decembrie) într-o campanie socială de o noapte, sub cerul liber, pe stadionul Știința din Timișoara. Pentru fiecare participant, companii din Timișoara vor dona sume de bani care se vor folosi pentru ajutarea celor care nu au adăpost.

Politehnica Timișoara atrage atenția asupra unei probleme reale, cea a oamenilor fără adăpost. Conform statisticilor, numărul acestora este în creștere în România, în plină iarnă în 2018 fiind de ordinul miilor. În multe dintre marile orașe, capacitatea centrelor de asistență socială este mai mică decât numărul de oameni fără adăpost, mulți dormind pe străzi, în condiții precare. Mai mult, aceștia se confruntă și cu marginalizarea, mare parte a cetățenilor considerând că adulții și minorii străzii nu mai au nicio șansă de recuperare  și de integrare în societate.

”Ne propunem să realizăm o campanie de responsabilitate socială care va avea ca scop susținerea eforturilor de ajutorare și incluziune socială a persoanelor fără adăpost, desfășurate de diferite organizații din Timișoara, atât din mediul public, cât și din cel privat”, declară oficialii clubului.

#subcerulliber este o noapte în care toți cei prezenți vor avea ocazia să simtă, pe pielea lor, ce înseamnă să nu ai adăpost. Se reunesc laolaltă suporteri ai clubului de fotbal Politehnica Timișoara, iubitori ai muntelui, precum și oricine dorește să se alăture acestui demers.

”Vom petrece noaptea din 7 spre 8 decembrie, între 21:00 și 7:00, pe stadionul Știința doar cu haine călduroase, izoprenuri și saci de dormit, pentru a simți astfel o mică parte din chinurile la care sunt supuși cei care nu au un adăpost deasupra capului. Pe tot parcursul nopții, voluntarii Druckeria vor servi ceai cald și cafea participanților la acțiune, în timp ce ne vom încălzi împreună la focul de tabără pe care îl vom organiza în zona special amenajată din apropierea stadionului Știința. Acolo ne vom uita împreună la proiecții de film din expedițiile lui Horia Colibășanu, omul care a pus România pe harta alpinismului mondial, vom depăna povestiri din munții României sau din alte părți sau ne vom putea descoperi talente ascunse alături de chitările unor veritabili maeștri”, au explicat organizatorii evenimentului.

De-a lungul nopții, vor avea loc transmisii în direct pe canalele social-media ale clubului și vor fi postate fotografii cu hashtagul #subcerulliber.

Companii din Timișoara vor dona o sumă fixă de bani pentru fiecare participant înscris, urmând ca banii strânși să fie donați unei asociații care se ocupă cu ajutorarea celor care au rămas pe drumuri.

‘În cursul lunii februarie vom organiza un dineu care va marca sfârșitul acțiunii din acest an, în cadrul căruia vor fi acordate medalii tuturor celor care au participat la acțiune – eroii noștri. În cadrul evenimentului va fi prezentată și o expoziție de fotografie cu imagini din cursul nopții (realizată de către fotografi timișoreni invitați să ni se alăture), fotografiile fiind licitate apoi. Toți banii obținuți vor merge către același scop. Pe tot parcursul dineului, cei care au luat parte la acțiune vor lua cuvântul, împărtășind cu ceilalți invitați experiența pe care au trăit-o și discutând moduri prin care poate fi combătut cu succes fenomenul persoanelor fără adăpost”, transmit reprezentanții clubului Politehnica Timișoara.

Toți cei care vor să se alăture campaniei inedite sunt așteptați în 7 decembrie, începând cu 21:00, pe stadionul Știința, care a devenit în această lună avanpost Radio Guerrilla. Doritorii se pot înscrie la următorul link: https://goo.gl/PFjKxW

Distribuie in retelele sociale: