Pregătiri pentru sărbătorile de iarnă în familia SOS Satele Copiilor România

Copiii care cresc în organizația SOS Satele Copiilor România au pregătit, alături de mamele sociale, prăjituri pentru sărbătorile de iarnă. În satul SOS București au fost prezenți și reprezentanții Dr. Oetker România, oferind ajutor mamelor și copiilor în realizarea deserturilor. În total, s-au preparat și decorat peste 170 de fursecuri și 50 de brioșe.

Dr. Oetker încurajează prepararea dulciurilor de sărbători în sânul familei, alături de cei dragi. Astfel, prepararea delicateselor este atât un moment bun pentru cei mici de a deprinde abilităţi de viaţă, cât şi de a petrece timp în familie. Atelierul organizat de Dr. Oetker România i-a îndemnat pe cei mici să-și folosească imaginația pentru a-și crea propriile delicii.

Copiii cu vârste între 7 și 14 ani au fost foarte încântați de pregătirile pentru sărbători, fiind curioşi să vadă cum se pregătesc cremele pentru prăjituri și glazurile pentru decor. S-au implicat chiar ei în mixarea lor, supravegheaţi îndeaproape de membrii echipei Dr. Oetker. Cei mici au povestit entuziasmați despre contribuția lor la prepararea bunătăților din bucătărie.

“Îmi place foarte mult să gătesc prăjituri, dar şi mâncare. De curând am pregătit împreună cu mama o musaca. De Crăciun o să pregătesc singură prăjiturile. Îmi place foarte mult să le decorez cu ajutorul glazurilor.”, ne-a spus Nicoleta, în vârstă de 13 ani.

Elena doreşte ca peste câteva zile, la împlinirea vârstei de 14 ani, să ofere invitaţilor tort cu cremă pregătit chiar de ea. “Peste câteva zile o să împlinesc 14 ani şi o să-mi fac un tort cu cremă de ciocolată pe care îl voi mânca împreună cu ceilalţi copii.”

Alexandru (8 ani) vrea să îşi impresioneze colega de școală cu o prăjitură decorată de el. “Prăjitura pe care am decorat-o vreau să o dau Magdei, prietena mea de la şcoală. Cred că o să fie foarte încântată.”

La final, copiii şi-au exprimat nerăbdarea de a împodobi bradul de Crăciun cu bunătățile ornate cu produse de la Dr. Oetker. Activitatea de decorat a fost încununată de colinde și multă voie bună.

Organizația SOS Satele Copiilor România este membră a SOS Kinderdorf International, una dintre cele mai mari organizații non-profit din lume. Încă de la înființarea sa, în anul 1949, de către medicul Hermann Gmeiner, aceasta acționează în 134 de țări și oferă 1800 de programe și servicii unui număr de peste un million de beneficiari. În țara noastră, SOS Satele Copiilor România ocrotește și sprijină astăzi, la aproape 27 de ani de la înființare, mai mult de 1000 de copii care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiilor biologice.

Cu o tradiție de peste 120 de ani pe plan internațional, compania germană Dr. Oetker are ca pilon principal viziunea unei societăți construite în jurul principiilor tradiționale ale familiei. În România, încă din anul 1998, Dr. Oetker a promovat valorile fundamentale ale societății prin produse de calitate superioară și parteneriate care să exprime bucuria de a fi acasă și de a oferi celor dragi tot ce este mai bun. Prin programe care urmăresc să ofere o viață normală, fără griji, Dr. Oetker are în atenție sprijinirea proiectelor SOS Satele Copiilor România și a celor aproximativ 1000 de beneficiari direcți, cărora dorește să le ofere bucuria unei familii normale, unită în jurul bunătăților de pe masă de marile sărbători din timpul anului și nu numai.

Distribuie in retelele sociale: