Premiantul Galei Trofeelor Alexandrion – Promisiunea, Radu Nițu, a devenit lider în clasamentul mondial al juniorilor la sabie

Premiantul Galei Trofeelor Alexandrion – Promisiunea, Radu Nițu, a devenit lider în clasamentul mondial al juniorilor la sabie

Sabrerul Radu Niţu este pe primul loc al clasamentului mondial la sabie juniori, conform ierarhiei publicate marţi de Federaţia Internaţională de Scrimă (FIE). În clasamentul pe echipe la sabie masculin juniori, România este pe locul secund.

În ultimul ranking publicat de FIE pe site-ul oficial, sabrerul român Radu Niţu (19 ani), legitimat la clubul bucureştean CS Riposta, ocupă primul local ierarhiei masculine a sabrerilor juniori, cu 144.000 de puncte.

În clasamentul rezervat echipelor, teamul masculin de sabie juniori al României este pe locul al doilea, cu 364.000 de puncte, în urma Kazahstanului.

Vlad Covaliu (18 ani) este al patrulea în clasamentul masculin la sabie juniori, iar Casian Cîdu (17 ani) ocupă poziţia a 13-a.

Andreea Dincă (18 ani) este a patra în ierarhia feminină a floretistelor junioare, iar echipa feminină de floretă juniori a României se află pe locul 5 în clasamentul mondial.

Echipa feminină de sabie junioare se află pe poziţia a zecea în rankingul FIE.

La seniori, cea mai bie clasată echipă a României este cea masculină de sabie – locul 12, urmată de echipa feminină de floretă – locul 15, echipa feminină de spadă – locul 19 şi echipa feminină de sabie – locul 20.

Cea de a VIII-a ediție a Galei Trofeelor Alexandrion, intitulată sugestiv Promisiunea, ediția 2023, și-a desemnat anul trecut câștigătorii.

Gala a avut anul acesta un concept nou, care a adus ȋn centrul atenţiei, ȋn premieră ȋn România, performanţele şi talentul tinerilor sportivi.

Un exponent al tinerei generatii, care practica sportul cu pasiune si se implica in actiuni de sustinere a copiilor si tinerilor sportivi, este Antonio Salameh, Executive Director for International Operations Alexandrion Group, care a ținut speech-ul de introducere al Galei.

Laureaţii Galei Trofeelor Alexandrion 2023 – Promisiunea sunt:

Sabina Petrache – Lupte – Premiu oferit de Eduard Novak, Ministrul de atunci al Tineretului și Sportului

Jennifer-Ștefania Dossey – Atletism – Premiu oferit de Marius Lăcătuș

Mirela Cojocaru – Judo – Premiu oferit de Alina Dumitru

Radu Niţu – Scrimă – Premiu oferit de fostul campion european la scrimă, Sandu Constantin

Luca Pojar – Înot – Premiu oferit de Paul Georgescu

Lotul echipei naţionale feminine de polo U 19 – Polo

Miruna Lehaci – Şah – Premiată de Președintele FR Șah, Vlad Ardeleanu

Florin Ioniţă – Box – Premiat de Președinte FR Taekwondo WT

Anastasia Stancu – Gimnastică – Premiată de Larisa Iordache

De asemena, s-a oferit un premiu special pentru rezilienţă și puterea ei de a depăși cele mai dificile obstacole ale vieții, Kassandrei, o tânără foarte curajoasă, care este o sursă foarte puternică de inspirație pentru noi toți. Premiul a fost oferit de Iosif Rotariu.

Evenimentul a fost moderat de Teodora Tompea, iar Elena Chiriac a prezentat trei dintre premii.

În încheierea ceremoniei de premiere, a vorbit Nicholas S. Kass, Executive Director for International Corporate Affairs Alexandrion Group & Nawaf Salameh Family Office.

Alexandrion Group şi Fundația Alexandrion conştientizează rolul esenţial pe care îl joacă sportul în societate și, de-a lungul anilor, prin acţiunile ȋntreprinse, şi-au asumat responsabilitatea de a-l sprijini și de a premia performanța.  Gala Trofeelor Alexandrion 2023 – “Promisiunea” este o manifestare a acestui angajament și a faptului că ambele entităţi vor continua să se implice în sprijinirea sportului.

Performanţa, talentul, dar şi valori precum respectul, fair-play-ul, efortul, disciplina și responsabilitatea au fost celebrate în cadrul acestui eveniment.

In cadrul celor 7 editii precedente ale Galei Trofeelor Alexandrion, au fost acordate peste 100 de trofee la diverse discipline sportive. Au pasit pe scena trofeelor nume mari ale sportului romanesc, tineri campioni, dar si sperante ale sportului care, ulterior au confirmat

Distribuie in retelele sociale: