Prepara cea mai delicioasă supă de pui cu rădacinoase pentru a combate simptomele răcelii

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/dumplings-soup-chinese-asian-asia-632203/

Un lucru bine cunoscut de către mămici, bunici şi pitici, de orice persoană care a trecut cel puţin o dată prin simptomele unei răceli uşoare sau ale unei gripe sezoniere este acela că supa de pui nu numai că are rolul de a combate simptomele răcelii, ci şi de a oferi persoanelor afectate necesarul de proteine, vitamine şi lichide pentru a se recupera mai repede.

Cea mai bună supă de pui se prepară cu rădăcinoase pline de vitamine şi cu ingrediente proaspete, de bună calitate. Supă de pui acţionează întocmai ca un medicament miraculos care va avea un efect reconfortant, făcând ca pacientul bolnav să se simtă bine, să îşi recapete puterile şi să se relaxeze graţie mixului de vitamine şi nutrienţi.

Ingrediente pentru cea mai bună supă de pui cu rădacinoase

Pentru a prepara cea mai bună supă de pui cu rădacinoase, sunt necesare următoarele ingrediente:

·                  un pachet de inimi şi de pipote de pui La Provincia;

·                  un pachet de spate cu aripi de pui La Provincia sau un piept de pui;

·                  3 morcovi mari;

·                  1 rădăcină de ţelină;

·                  1 rădăcină de păstârnac;

·                  1 rădăcină de pătrunjel;

·                  1 mână de tăiței de casă;

·                  1 legătură de pătrunjel;

·                  Sare şi piper.

Cum prepari supa de pui care te scoală din răceală?

Supă de pui cu rădacinoase care are inclusiv proprietatea de a vindeca chiar şi cea mai “insistentă” răceală se prepară urmând etapele:

·                  se curăţă şi se spală carnea de pui La Provincia;

·                  se pune la fiert carnea de pui şi se ia spumă până când apa rămâne limpede şi plină de grăsime delicioasă;

·                  se adăugă în supă ceapă curăţată  şi tocată foarte mărunt, rădăcinoasele bine spălate şi tocate în cubuleţe foarte mici;

·                  se lăsa zarzavaturile să fiarbă timp de minim 30-40 de minute;

·                  se adăugă mâna de tăieţei de casă sau ghemul de tăieţei uscaţi din comerţ;

·                  se adăugă la final după ce se fierb taiteii şi pătrunjelul;

·                  se acoperă supa cu un capac şi se lasă puţin;

·                  se serveşte caldă, cu pâine, chifle calde sau goală.

Tips & tricks pentru că supa de pui cu legume să aibă mai multă savoare

Pentru că supa de pui cu legume rădăcinoase numai bună la răceală să aibă mai multă savoare şi gustul întocmai ca şi supa de pui din copilărie, făcută de bunica, folosind pui de curte, gospodinele trebuie să ţină cont de următoarele sfaturi:

·                  să fiarbă supa la foc mic întotdeauna;

·                  să spumeze în mod regulat supa, mai ales în prima etapă de preparare, cea a fierberii cărnii;

·                  să soteze legumele în puţin unt înainte de a le adăuga în oală;

·                  să înlocuiască concentratul nesănătos de legume sau de pui cu cimbru, salvie, puţin şofran şi condimente uscate care pot fi adăugate în supă;

·                  să adauge la final o lămâie stoarsă pentru un plus de savoare şi pentru o doză mărita de vitamina C;

·                  să aştepte ca tăițeii să fie bine fierţi;

·                  să transforme supa de rădacinoase a doua zi sau când decid  să o reîncălzescă în supă de pui cu găluşte sau în ciorbă rădăuţeană;

·                  să servească supa cu ardei iuţi.

Distribuie in retelele sociale: