Primarul Gică Voicu a depus la CNI documentația pentru finanțarea drumurilor din Bârla care trebuie modernizate

Primarul comunei Bârla, Gheorghe Voicu, a anunțat că a depus la Compania Națională de Investiții (CNI) documentația pentru finanțarea a 16,5 km de drumuri comunale care trebuie modernizate.

„Săptămâna aceasta am depus la Compania Națională de Investiții, documentația pentru finanțarea integrală a celor 16,5 km de drumuri comunale. Acestea sunt distribuite în toate satele comunei Bârla, acolo unde a fost introdusă rețeaua de apă. Am încredere că în urma discuțiilor purtate cu reprezentanții Guvernului, vom obține finanțarea pentru ca, în curând, cetățenii comunei noastre să se poată bucura de o viață civilizată”, a seris pe pagina de Facebook primarul Gică Voicu..

De asemenea, recent, edilul a mobilizat cetățenii de bună credință în vederea identificării șoferilor care circulă cu mașini de mare tonaj în zone unde abia ce a fost turnat asfaltul, distrugând lucrările.

„Persoane rău intenționate care pun înaintea bunului public interese electorale, au dat dovadă de lipsă de educație civică prin manifestări huliganice care au dus la distrugerea unor porțiuni din asfaltul proaspăt turnat. Astfel, cu utilaje încărcate peste capacitatea admisă, inclusiv pentru autostrăzi, încearcă să distrugă asfaltul făcând drifturi cu utilajele grele. În plus, la temperaturi mari este interzisă circulația mașinilor de tonaj mare, iar astăzi temperatura la nivelul asfaltului a fost de 70 grade C, în urma măsurătorilor făcute. Fac apel la toți cetățenii de bună credință ai comunei să dea dovadă de solidaritate și să sesizeze autoritățile locale atunci când observă astfel de comportamente care distrug bunul nostru al tuturora!
P.S. Urmatorul proiect pe care îl voi implementa va fi Monitorizarea video a întregii comune, astfel încât să acționăm pentru protejarea cetățenilor față de acte huliganice! VOICU GHEORGHE, primarul dumneavoastră!”

Bârla se dovedeşte a fi, sub conducerea primarului Gheorghe Voicu, una dintre comunele argeşene care a ajuns să fie de nivelul de civilizaţie european cerut de acest secol.

De la asfaltarea drumurilor, dezvoltarea reţelei de apă potabilă şi investiţiile în şcoli şi până la organizarea de campanii umanitare pentru locuitorii aflaţi în situaţii dificile, colectarea selectivă a deşeurilor sau acţiunile de sterilizare a animalelor din curţi, toate contribuie la ridicarea nivelului de trai şi apropierea de un grad de civilizaţie normal pentru anii pe care îi trăim.

Printre punctele forte se numără comunicarea cu cetăţenii şi informarea pe căi moderne prin care toată lumea poate afla, spre exemplu, ce investiţii sunt în derulare sau ce vecin are nevoie de donaţii de sânge şi de ajutor material din cauza unor afecţiuni medicale de care suferă.

Astfel, potrivit ultimului anunţ al primarului Voicu, stadiul lucrărilor privind proiectul de înființare și extindere a rețelei de alimentare cu apă din comuna Bârla este următorul: sunt realizați 37 Km de rețea din cei 45 prevăzuți, – sunt executate aproximativ 500 branșamente din cele 1445, sunt finalizate cele 3 foraje (puțuri) la 180 m adâncime în satul Urlueni iar lucrările la gospodăria de apă sunt destul de avansate.

Şcolile au acum toalete în interior, iar drumurile comunale sunt asfaltate, rând pe rând, în limita posibilităţilor materiale, dar într-un ritm destul de accentuat.

Tot aşa sunt anunţate zilele de colectare a deşeurilor reciclabile. Aşa cum este normal, în comună se ridică gunoiul menajer separat de deşeurile reciclabile. Fiecare gospodărie are la dispoziţie pubelă şi saci speciali pentru hârtie, plastic şi sticlă şi există un grafic special de ridicare a acestora.

În colaborare cu AULIM, în comună se desfăşoară un program de castrare a animalelor din curţi, pentru a limita înmulţirea căţeilor şi pisicilor şi evitarea apariţiei animalelor fără stăpân.

Distribuie in retelele sociale: