Programe pentru persoanele cu dizabilități pentru a schia pe pârtiile din România – Emisiune Business Philosophy

https://www.youtube.com/embed/bNKIH1bCu_Y?feature=oembedEMISIUNEA BUSINESS PHILOSOPHY DE LA CANAL 33, L-A AVUT CA INVITAT PE IONUȚ STANCOVICI, PREȘEDINTELE ASOCIAȚIEI CAIAC SMILE, INFORMEAZĂ SPORTM.RO.

Tema emisiunii moderate de Romeo Chiriac a fost legată de proiectul ”Tabere de schi adaptat”, susținut de Aqua Carpatica. În cadrul căruia 1000 de persoane cu dizabilități vor schia pe pârtiile din România, în această iarnă prin inițiativa Caiac SMile.

Asociația Caiac SMile a dat startul proiectului ”Tabere de schi adaptat”, o extensie a proiectului de anul trecut „ Și oamenii cu dizabilități își doresc să schieze”, însă la o scară mult mai mare.

În sezonul de iarnă 2022 – 2023, nu mai puțin de 1000 de persoane cu nevoi speciale din toate categoriile de dizabilități (deficiențe locomotorii, deficiențe de auz, autism, sindrom Down) s-au înscris în proiect și vor învăța să schieze și să se bucure din nou de magia sporturilor de iarnă pe pârtiile accesibilizate din România, în cadrul taberelor de schi adaptat.

Proiectul a debutat în weekend la Cheile Grădiștei, unde Ionuț Stancovici, președintele Asociației Caiac SMile și echipa sa, formată din monitori cu dizabilități, asistenți medicali și kinetoterapeuți, au făcut deja progrese impresionante în inițierea pe pârtie a persoanelor cu nevoi speciale:

”Cea mai mare bucurie pe care am avut-o când am început tabăra a fost să-i văd pe monitorii noștri cu nevoi speciale cum îi învață pe cei în scaun rulant să folosească sitski-ul. Acesta este proiectul lor, nu al meu. Ei sunt cei care le transmit acestor oameni tot sprijinul de care au nevoie. Sunt extrem de mândru de ei.” – Ionuț Stancovici, președinte Caiac SMile

Tabere de schi adaptat, la finalul cărora persoanele cu nevoi speciale învață să schieze independent:

Pe tot parcursul sezonului de schi 2022-2023, în diferite perioade în diverse locații pe pârtiile accesibilizate în sezonul anterior, vor fi organizate opt tabere de șase zile fiecare, în care persoanele cu dizabilități, vor schia alături de membrii asociației. În cadrul fiecărei tabere, 5 persoane cu dizabilități, și însoțitorii lor, vor învăța să schieze independent folosind monoschiul alături de echipa Caiac SMile:

Program special de zi dedicat tuturor persoanelor cu nevoi speciale care vor să se bucure de o zi la schi:

Pe lângă cele 40 de persoane înscrise la taberele speciale, vom fi disponibili pe pârtii și pentru alte persoane cu diferite deficiențe, dornice de a învăța să schieze sau să simtă bucuria alunecării pe zăpadă alături de un instructor care îi va plimba în monoschi. Echipa Caiac SMile va fi disponibilă pe pârtie în cadrul taberei, cu un program special de zi care se va desfășura complementar, va cuprinde experiența completă a schiului adaptat la nivel de bază.

De asemenea, terapeuta Ileana Vlăduț a prezentat Rubrica Alegeri Potrivite.

Distribuie in retelele sociale: