Pyroblast, trupa unor copii face furori pe scena

Muzica este o artă si poate deveni o terapie pentru noi, publicul.  Pe scenele din Romania a patruns recent o trupa alcatuita din patru pusti cu varste de pana in 15 ani, care chiar fac muzica.

Cristian Robe zis si Mexicanu ”Carlos” ( lider si solist vocal si chitarist ritm), Bogdan Tabarca zis Bodo (tobosar), Paul Craiu (chitarist solo) si Petru Aldea (basist de elita) sunt cei patru fantastici ai trupei Pyroblast care iubesc muzica thrash metal.

“Eram in clasa a-7-a, voiam sa imi fac o trupa pentru corul muzical al scolii. Imi trebuia un basist, asa ca mi-am convins un coleg sa accepte provocarea mea de a face parte dintr-o trupa muzicala. La inceput ne-am numit “Nata” si ne-am inspirit din opera Baltagul, dar ulterior ne-am gandit sa ne punem amprenta in aceasta formatie si am numit-o Pyroblast. Ideea ne-a venit de la jocurile pe calculator. Suntem pasionati de aceste jocuri, iar acolo Pyroblast este o abilitatea a eroilor, o bomba de foc. Ne-am gandit ca asta ne defineste cel mai bine.  Eram la inceput de drum, plini de energie asemeni pyroblastului – o explozie de foc si energie”, a povestit Cristian Robe, cel care a pus bazele acestei formatii.

La 15 ani copiii minune ai acestui gen muzical isi compun singuri piesele. Se inspira din subiectele ce tin prima pagina a ziarelor si deschid jurnalele de stiri.

“Piesa – Dangerous nation – are ca subiect atacurile teroriste si primirea refugiatilor. Piesa este un rezumat al tarilor care accepta sa primeasca pe teritorul sau imigranti si apoi se plang de comportamentul acestora”, a spus Robe.

Trupa a luat nastere inca de acum 2 ani, dar in formula actuala activeaza doar de 6 luni. Au 5 piese proprii si canta cover-uri  ale formatiilor pe care le apreciaza, fie acestea cunoscute sau mai putin cunoscute.

“De regula eu compun piesele si apoi vin sa le prezint baietilor pentru a-si da si ei cu parerea. Cand este cazul mai schimbam cate ceva ba la versuri, ba la muzica. Ma inspir din tot ceea ce vad si citesc, iar majoritatea pieselor le-am compus in cada. Acolo sunt cel mai relaxat si parca “curg” versurile pieselor noastre. Imediat cum imi vine o idee, ies repede din cada, ma duc la laptop si scriu tot ce imi trece prin cap, apoi iar revin si uite asa am reusit sa compun pana acum 5 piese.  Daca as avea ocazia sa concertez  langa o trupa pe care o admir , as vrea sa fiu pe scena alaturi de Havok, din Colorado. Asemeni noua, si ei au inceput de la 14 ani si incet incet au evoluat”, ne-a povestit liderul trupei.

“Daca as avea ocazia as canta in deschiderea unui concert al celor de la Parkway Drive. Este o formatie din Australia, nu prea au legatura cu stilul nostru, dar am inclus anumite parti de la ei in muzica noastra”, a dezvaluit tobosarul trupei, Bodo.

De asemenea, Bodo este primul tobosar al formatiei. Baietii l-au intalnit pe Bodo la cursurile de spaniola, iar de aici si pana la a face parte din trupa Pyroblast a fost doar un pas.

“Eu as vrea sa concertez alaturi de Children of bodom  pentru ca par oameni de treaba” a spus chitaristul trupei, Paul Craiu, cel mai nou membru al trupei.

Eu as vrea sa cant in deschidere la  Testament  pentru ca sunt cei mai buni la ora actuala si trebuie sa recunosc ca m-au inspirit foarte mult si ma fac sa cant mai mult”, a precizat unul dintre cei mai buni basisti de varsta lui, Petru Aldea.

Au cinci piese pana in acest moment dintre care doar 3 sunt inregistrate si urcate pe Internat, iar in aceasta vara pregatesc doua surprize pentru fanii Pyroblast.

”De asemena, pregatim un turneu in tara in cateva orase precum Bacau, Cluj-Napoca, Sibiu, Targu-Jiu, Pitesti, Bucuresti si Constanta, alaturi de o trupa de Melodic Death Metal, Recursive Delusion”, a mai dezvaluit liderul trupei.

La sfarsitul saptamanii trecute Pyroblast a sustinut un concert intr-un club din Regie. A fost concertul cu numarul 4 din cariera celor patru pusti care au rupt norii in materie de trash metal.

“Atunci cand urcam pe scena uitam totul si cand toata lumea se uita la noi simtim ca suntem intr-o zona de concert, ne simtim incredibil, suntem noi insine. De fiecare data, oamenii care au venit sa ne vada ne-au surprins pentru ca stiau versurile si cantau cu noi. Publicul face totul la fiecare concert. Publicul canta cu noi si asta este o realizare a noastra si a muncii noastre. Pentru acest concert cu numarul 5 am avut ceva emotii mai mari pentru ca era anuntat din noiembrie. Toate celelalte au venit pe parcurs si ne-am adaptat”, au povestit pustii.

I-am rugat sa se descrie in patru cuvinte si fara sa stea pe ganduri mi-au spus ca Energie, Agresivitate, Mexic si Viteza definesc ceea ce inseamna Pyroblast in momentul de fata.  Sunt extrem de inteligenti si am ramas placut surprinsa sa vad cu cata tarie lupta pentru ca intr-o zi numele lor sa fie cunoscut pe plan national si de ce nu pe plan international.

“Am avut de-a lungul timpului diferite situatii. Ba probleme tehnice, ba am uitat versurile pentru cateva secunde, dar de fiecare data am continuat si am dat impresia ca asa era in programul nostru artistic. Suntem motivati sa muncim cat mai mult si indiferent daca gresim mergem mai departe si invatam ca pe viitor sa incercam sa nu mai ajungem in acele situatii. Unde ne vedem peste 5 ani? Cred ca asta depinde foarte mult si de oamenii care ne promoveaza si au incredere in puterea si talentul nostru. Daca evoluam ca si pana acum, am vrea sa ajungem sa cantam la un turneu European sau chiar in deschiderea unei trupe de renume”, au conchis membrii trupei.

 

 

pyroblast pic

Distribuie in retelele sociale: