Reconditionarea pardoselilor prin lustruire si slefuire 

Indiferent daca vorbim despre pardoselile din marmura sau cele din beton, aceste suprafete sunt supuse la o serie de agenti externi si la trafic. Prin urmare nu este surprinzator faptul ca odata cu trecerea timpului pardoselile prezinta semne de uzura si au un aspect fara stralucire. Acest lucru este cu atat mai evident in cazul pardoselilor de marmura. Pentru a reconditiona si restaura pardoselile din marmura, serviciile profesionale de slefuire si lustruire marmura sunt cea mai buna alegere. Tot la fel, pardoselile din beton pot fi reconditionate prin slefuirea si lustruirea betonului.

Restaurare pardoseli din marmura

Slefuirea este un proces necesar in cazul in care se doreste restaurarea pardoselilor din marmura. Slefuirea rezolva probleme precum fisuri, crapaturi, zgarieturi sau diferente de inaltime. Aceste deteriorari care pot sa apara in timp necesita slefuirea marmurei pentru a reda netezimea pardoselilor. Slefuirea contribuie la eliminarea deformarilor si a fisurilor, obtinandu-se astfel o suprafata neteda si omogena. De cealalta parte, lustruirea marmurei reprezinta o procedura mai superficiala comparativ cu slefuirea. Lustruirea este procesul care vizeaza redarea stralucirii suprafetelor din aceasta piatra naturala. Daca exista pete superficiale la suprafetele din marmura, acestea sunt indepartate. Ulterior se efectueaza procesul de lustruire, proces care contribuie la cristalizarea marmurei.

Pentru lustruirea pardoselilor din marmura sunt aplicate anumite procese tehnologice specifice cu ajutorul unor echipamente moderne. Aceste echipamente asigura rezultatele dorite in privinta slefuirii si lustruirii marmurei, dar in acelasi timp reprezinta garantia faptului ca piatra naturala nu va fi afectata in urma acestor procese tehnologice. In urma restaurarii pardoselilor de marmura mai sunt necesare doar operatiunile periodice pentru intretinerea acestor pardoseli.

Restaurarea pardoselilor din beton

Pardoselile din beton sunt folosite in numeroase spatii unde traficul este intens sau unde traficul greu este prezent. Pardoselile din beton sunt mai putin sensibile comparativ cu cele din marmura, dar nu au nici pe departe aspectul si eleganta pardoselilor din marmura. Cu toate ca pardoselile din beton sunt mai putin afectate de agentii externi, agresivitatea mecanica are efecte vizibile si asupra pardoselilor din beton. Tocmai de aceea reconditionarea acestor suprafete prin slefuire si lustruire poate fi o solutie foarte buna pentru a reda pardoselilor un aspect placut, dar si pentru prelungirea duratei de viata.

Slefuirea betonului este efectuata in acele cazuri in care este nevoie de nivelarea pardoselii. Daca este nevoie doar de lustruirea betonului, acest lucru este realizat cu echipamente speciale care folosesc diamante. In urma lustruirii pardoselilor din beton este obtinut un luciu perfect, care sa faca din pardoseala din beton o suprafata care sa aduca o mai mare luminozitate. In acelasi timp, in urma slefuirii si lustruirii pardoselilor din beton aceste suprafete vor avea o durabilitate mai mare.

Fie ca ai nevoie de reconditionarea pardoselilor de marmura, fie ca iti doresti restaurarea pardoselilor din beton, cea mai buna alegere o reprezinta o firma profesionista care ofera servicii pentru slefuire si lustruire beton si marmura. Pentru astfel de servicii profesionale poti apela cu incredere la firma BrownStone.

Distribuie in retelele sociale: