Respectând anumite sfaturi dăunătorii pot fi ținuți departe de casă

Șobolanii și șoarecii sunt printre cei mai populari dăunători dar și printre cei mai periculoși dăunători. Aceștia poartă tot felul de viruși care în momentul în care ajung în organismul uman pot declanșa boli grave.

Acesta este motivul principal pentru care atât șobolanii cât și șoarecii trebuie ținuți cât mai departe de casele noastre. Sunt situații în care aceștia apar în casele noastre oricât de mult ne-am chinui să îi ținem cât mai la distanță.

Acesta este momentul în care trebuie apelat la servicii ddd. Există o varietate foarte mare de servicii ddd așa că trebuie avut grijă cu ce firma ddd se colaborează pentru a putea scăpa de dăunători.

Din nefericire, există și firme care din varii motive nu pot oferi cele mai performante servicii de dezinsectie sau deratizare.

Pentru că atât deratizarea cât și dezinsecția sunt servicii foarte importante trebuie realizată o analiză cât mai bună a ofertelor existente în piața de specialitate pentru a putea identifica serviciul care răspunde cel mai bine nevoilor avute.

Ponturi care trebuie respectate pentru a ține la distanță dăunătorii

Cu toate că există firme care luptă împotrivă dăunătorilor nu este de dorit să ne confruntă cu această problemă. Pentru a o putea preveni trebuie luate o serie de măsuri. Câteva dintre acestea sunt următoarele:

 • Toate gurile de aerisire trebuie să fie prevăzute cu plase care au ochiuri cât mai mici pentru a putea preveni pătrunderea dăunătorilor prin gurile de aerisire. Este știut faptul că acesta este cel mai popular canal prin care rozătoarele pătrund în locuințele noastre.
 • Spațiile de depozitare, subsolurile, podurile sau grădinile trebuie să fie curățate în permanență. Zonele în care se află mizerie sunt folosite de către dăunători ca spații de ascundere dar și ca spații din care pot mânca.
 • Având în vedere că în bucătărie se gătește în fiecare zi și că în cadrul acesteia se mănâncă este obligatoriu ca în cadrul acestei încăperi să fie menținută curățenia. Aceasta trebuie să fie menținută la un nivel mai mult decât ireproșabil.
 • Lucrurile care sunt introduse în casă după ce în prealabil au stat foarte mult timp în diverse anexe trebuie să fie verificate temeinic înainte să fie introduse în casă pentru că există posibilitatea ca printre acestea să se afle și șoareci sau chiar șobolani.
 • Crăpăturile de pe lângă casă trebuie să fie reparate. În același mod trebuie procedat și cu crăpăturile care pot apărea în cadrul pereților. De asemenea, trebuie să fie foarte bine sigilate atât geamurile cât și ușile casei.
 • Deținerea unei pisici este un alt pont care dacă este respectat va ține dăunătorii la distanță. Pe lângă faptul că pisica este dușmanul dăunătorilor este și un animal de companie extrem de îndrăgit în special de către copii. Așadar, prin deținerea unei pisici se îmbină utilul cu plăcutul.

Firma de deratizare realizează ceea ce pisica nu poate realiza

Din ce în ce mai multe persoane înțeleg că nu este de joacă cu dăunătorii și că trebuie apelat la serviciul de deratizare pentru a putea scăpa de aceștia. Pentru a putea scăpa într-o perioadă de timp extrem de scurtă dar și pentru ca intervenția să nu afecteze persoanele care locuiesc în respectiva casă sau mediul înconjurător este necesară colaborarea cu o firmă care oferă cele mai eficiente servicii. O astfel de firmă poate fi identificată analizând următoarele criterii:

 1. Tehnologia utilizată. Acesta este cel mai important aspect care trebuie să fie analizat cu atenție pentru a putea fi identificată firma care va rezolva problemele cauzate de apariția rozătoarelor.
 2. Nivelul de apreciere de care se bucură firma. Este un detaliu care dacă este analizat așa cum trebuie poate spune dacă firma este sau nu serioasă. Pentru a se putea ajunge la o concluzie cât mai pertinentă trebuie analizate cât mai multe păreri avute de către persoanele care la un moment dat au colaborat cu respectiva firmă.
 3. Rapiditatea cu care este rezolvată problema. Este clar că din momentul în care apar rozătoarele trebuie luate măsuri rapide pentru că daunele provocate de către rozătoare cresc pe măsură ce timpul trece. Pentru ca acestea să nu aibă timpul necesar creării daunelor trebuie intervenit de urgență. Dacă firma răspunde prompt sau nu este un detaliu care de cele mai multe ori face diferența atunci când sunt analizate ofertele existente în piața de specialitate.
 4. De câte ședințe de  deratizare este nevoie pentru a putea scăpa de rozătoare dar și pentru a le ține la distanță de propria locuință este o altă întrebare la care trebuie să răspundă specialiștii care activează în cadrul acestei piețe. Ideal ar fi ca procesul de deratizare să se desfășoare într-o perioadă de timp extrem de scurtă și să nu fie necesară repetarea acestui proces.
 5. Nu în ultimul rând, trebuie să fie analizat și raportul preț – calitate. Sub nici o formă alegerea nu trebuie să fie realizată în funcție de aspectul financiar însă trebuie să fie analizat raportul preț – calitate pentru a putea achiziționa un serviciu care dovedește că merită banii care se plătesc pentru achiziționarea acestuia.

Cu toate că prevenția este cea mai bună metodă prin care rozătoarele sunt ținute la distanță de locurile în care trăim există și situații în care acestea ne invadează teritoriul. Într-o astfel de situație apelarea la serviciul de deratizare oferit de către o firmă care are o vastă experiență în cadrul acestui domeniu de activitate este singura soluție care poate fi aleasă pentru a putea scăpa de această problemă.

Distribuie in retelele sociale: