România a cucerit șase medalii la Campionatul Mondial școlar de șah de la Iași

Delegația României a cucerit 6 medalii ( 1 aur, 1 argint și 4 bronz) la Campionatele Mondiale școlare de șah, care s-au încheiat duminică seara, la Iași, competiție sponsorizată de Aqua Carpatica.

Campioana mondială la fete 13 ani a devenit Miruna-Daria Lehaci. O medalie de argint a fost obținută la categoria 11 ani băieți de Robert-Ionuț Creangă. Cele 4 medalii de bronz au revenit jucătorilor: Teodor-Cosmin Nedelcu la băieți 11 ani, Mihnea-Ionuț Ognean — la băieți 13 ani, George Stoleriu — la băieți 15 ani și Mălina-Andreea Aciu — la fete 15 ani.

 

Acestea sunt cele mai bune locuri obținute în clasamentele finale, după 9 runde, de cei 222 de jucători români care au fost prezenți la ediția a 13-a a competiției supreme pentru această categorie.

Peste 1.000 de oaspeți, dintre care 576 de jucători din 41 de state ale lumii, au participat la Campionatul Mondial școlar de șah de la Iași.

Competiția a fost organizată, în perioada 21-30 aprilie, de Asociația Județeană de Șah Iași, FIDE și Federația Română de Șah.

Distribuie in retelele sociale: