Să aleg celuloza sau vata minerală pentru izolarea podului?

După cum bine știm mare parte din noi, termoizolația unei clădiri are rolul de a ne proteja de vremea de afară și de a ne ajuta să ne păstrăm facturile de energie într-o limită cât mai convenabilă. Totuși, nu orice materiale folosite pentru izolare sunt la fel! Nu putem obține aceleași rezultate cu orice tip de material ce îndeplinește acest rol.

Fiecare tip de izolație are propriul set de avantaje și dezavantaje care afectează răspunsul la întrebare: se va potrivi bine sau nu, cu casa mea? Găsirea materialului de izolație care ni se potrivește cel mai bine nouă și nevoilor unice ale familiei noastre poate face diferența în crearea unui mediu interior mai sigur și confortabil.

Pentru a vă ajuta să aflați ce produs de izolare este cel mai potrivit, vom compara izolația de celuloză și cea de fibră de sticlă.

Ce este fibra de sticlă?

Fibra de sticlă este un material realizat din mici bucăți de material (majoritar) reciclat, cum ar fi sticla care a fost topită, combinată cu alte materiale precum nisipul și calcarul, și apoi țesută în fire lungi, conferindu-i un aspect asemănător bumbacului.

Fibra de sticlă este prezentă în multe forme diferite – dar cea mai frecvent utilizată formă pentru izolația podurilor și acoperișurilor este fibra de sticlă cu umplutură liberă și cea sub formă de role.

Vata minerala de sticlă (cum este frecvent denumită) poate să atragă clienții prin prețul accesibil, durabilitate, însă este periculoasă în procesul de instalație și nu obține performanțe termice, de izolare fonică și de rezistență la foc la fel de bune precum celuloza – vezi aici câteva teste realizate de Case Călduroase pe această temă.

Ce este izolația cu celuloză?

Celuloza este o altă formă populară de izolare a locuințelor, tot mai frecvent întâlnită în Europa și America. De obicei, este realizat din 82-85% material reciclat (ziar sau fragmente mici de lemn). Acestea sunt apoi mărunțite și fibrate, astfel încât să poată împacheta strâns împreună și să oprească fluxul de căldură.

Deși există un singur tip de izolație de celuloză, există mai multe moduri diferite de a o instala:

  • Prin suflare
  • Prin pulverizare

Cea mai bună metodă de instalare a izolației celulozei va depinde de tipul casei, de nevoile proiectului și de specificații. 

Prețul excelent, instalarea rapidă (fără deșeuri și mizerie), garanția extinsă și lista lungă de beneficii recomandă izolația cu celuloză in orice construcție, de orice dimensiuni, indiferent dacă este nouă ori veche:

  • Nu contine substanțe toxice
  • Ține la distanță dăunătorii de orice fel
  • Rezistă la foc
  • Nu permite dezvoltarea mucegaiului

Descoperă toate beneficiile izolațiilor din fibră de lemn STEICO, atente și sensibile la climă. Vei găsi  o soluție eficientă, potrivită atât iarna cât și vara; ce ajută la întreținerea unui mediu confortabil și sănătos.

Dacă nu știi de unde să începi, cere acum o ofertă personalizată pentru izolare cu celuloză Steico la www.izolatiinaturale.ro.

Distribuie in retelele sociale: