Sebastian Popescu: Sătul de promisiunile mincinoase ale politicienilor, am înființat Partidul Noua Românie

Sătul până peste cap de actuala clasă politică care de 25 de ani de zile conduce catastrofal România, o jefuiește și umilește în toate felurile, am decis ca împreună cu trei prieteni, să înființăm Partidul Noua Românie. Un partid născut din dorința de a încerca să schimbăm această țară.

În timp ce mulți tineri români se gândesc cum să plece mai repede din România, eu, împreună cu Cosmin Grancea, Dan Truția și Cristian Drăghiceanu, am decis să ne unim forțele, priceperea, gândurile și speranțele, și să încercăm să facem ceva pentru țara asta și pentru noi, toți românii.

Toți patru am decis că este timpul să ne implicăm și să punem bazele unui partid de la zero, fără traseiști politici, fără membrii luați din alte partide. Să oferim românilor o alternativă reală și curată. De ani de zile auzim toți aceeași replică ”Nu avem cu cine vota pentru că tot ei sunt la putere!”. Acum, românii chiar vor avea cu cine vota.

Nu avem străzi dar avem bolizi de lux, nu avem bani, dar avem miliardari în euro, nu avem bani pentru medici și profesori dar avem politicieni care-și triplează singuri salariile. Și toate astea pentru că de fiecare dată i-am crezut că ne vor face viața lapte și miere.

I-am crezut și i-am votat degeaba. De fiecare dată au făcut la fel, indiferent de numele partidului sau persoana care a ocupat funcția. Și toate astea pentru că ei sunt o mare familie, o mare familie coruptă care doar prostește românii la fiecare rundă de alegeri, că ei sunt altfel, și că ei vor face și vor drege. În realitate tot ei sunt la putere de 25 de ani, ba la guvernare, ba în opoziție, tot putere înseamnă, tot bani mulți și privilegii. Toate astea pe spinarea românului de rând care se zbate să supraviețuiască.

Ei niciodată nu își vor tăia singuri craca și nu își vor închide conducta de sifonat bani. Vor inventa noi metode ca să se mențină la putere și să fure cât mai bine ca să nu fie prinși.  Niciodată nu au avut în mod real și serios, ca priorități, românii sau România. O dovedesc cu vârf și îndesat, faptele pe care l-au comis în 25 de ani de democrație.

După publicarea în presă a comunicatului oficial cu înființarea Partidului Noua Românie, au apărut și reacțiile. În calitate de Președinte al acestei formațiuni politice, țin să fac câteva precizări extrem de importante legate de acest proiect politic unic în România.

Nu venim din tabăra lor, venim din societatea civilă, din rândurile milioanelor de români care o duc greu, și care zi de zi se chinuie să supraviețuiască. Suntem la fel ca toți românii de rând care nu mai suportă ce se întâmplă cu țara lor, și care în loc să stea cu mâna în sân și să îi lase pe cei care ne conduc, să ne jefuiască în continuare, luăm atitudine. Facem ceva, încercăm să urnim munții din loc.

Nici nu ne-am înființat bine că au și început să împroște cu noroi în noi, de teama de ceea ce s-ar putea întâmpla. Au început să spună despre noi că suntem foști ofițeri în rezervă, ”revoluționari”, comuniști, naționaliști, extremiști, foști membrii PRM. Nimic adevărat. Niciunul din cei patru membri fondatori ai PNR, nu au fost vreodată în vreun partid politic. Revoluționari nu suntem că în 1989 abia eram născuți trei dintre noi. Tocmai pentru că nu suntem la fel ca ei, am devenit incomozi încă de la început.

Mulți români spun acum odată cu apariția acestui nou partid că nu vom face nimic, fie că ”nu ne lasă ăștia”, că ”nu avem cum să ne punem cu sistemul”, că și noi vom face la fel ca ei, și tot așa.

Le înțeleg reticența la nou și lehamitea de clasa politică. Însă, ce-i de făcut? Să îi votăm tot pe ei? Să nu mergem la vot și minoritatea să decidă pentru noi toți? Sau să credem în acest proiect politic, să punem umărul la dezvoltarea lui, să venim cu forțe proaspete și cu oameni onești?! Să critici și să arunci cu noroi e ușor. E mai greu să construiești ceva durabil.

Avem doar intenții bune, ne înconjurăm de tineri la fel ca noi, care trebuie să fie viitorul României. Tinerii trebuie să se implice în soarta țării, să reformeze totul.

Pentru numele lui Dumnezeu, trebuie să ne trezim odată la realitate și să nu mai fim pasivi la ce se întâmplă cu România. Trebuie să înțelegem noi, toți românii că nu poți face schimbarea cu cei care timp de 25 de ani de zile au distrus România. Nu venim cu lozinci de doi lei, nu venim cu promisiuni deșarte, singurul lucru pe care îl promitem este că ne luptăm pentru a schimba tot ce e de schimbat în România. Că ne dorim la fel ca voi, să trăim într-o țară modernă, europeană, cu o justiție funcțională, nu selectivă, cu un sistem educațional și medical la standarde europene.

Toate astea se pot întâmpla și în România, cu banii pe care lună de lună, statul îi ia de la populație.

O spun din capul locului, Partidul Noua Românie nu se va alia, asocia, cu nimeni, nici cu un partid nou înființat nici cu unul din cele deja existente. Mergem singur în alegeri, pe propriile picioare și forțe și vrem să convingem românii că vrem doar ceea ce vor și ei: o țară normală unde să trăiești decent, o țară în care să fii respectat și în care să nu mori de foame.

Dacă românii își doresc cu adevărat schimbarea, acum este momentul să treacă la fapte. Partidul Noua Românie nu este al meu sau al celor trei membrii fondatori, este al tuturor românilor care vor să se implice în acest proiect politic, cu dorința de schimbare, de mai bine în România.

De astă dată avem o mare șansă să îndreptăm lucrurile, e bine să ne trezim acum la realitate, să nu mai fim delăsători și să nu ratăm ocazia de a trăi bine și frumos în România.

Ne autofinanțăm prin cotizațiile și donațiile membrilor, nimeni nu se află în spatele nostru și nici nu vom accepta să fim paravane și marionete pentru cei certați cu legea.

Politicienii de 25 de ani sunt ei cu ei, așa că a venit timpul ca noi să fim cu noi și să-i trimitem acasă. Să ne lase să construim o țară modernă unde fiecare român este respectat și poate duce o viață decentă.

De la 1 septembrie am lansat oficial Partidul Noua Românie. În fiecare zi vom spune românilor ce vrem să facem și cu cine. Nu vorbe fără sens, nu lozinci și prosteli ieftine. Ci lucruri concrete pe care le putem face foarte ușor. Important e să vrei, iar apoi vei vedea că și poți să faci acel lucru. Vă cer să aveți încredere în Partidul Noua Românie și vă promit cu mâna pe inimă, că voi lupta până la ultimele puteri, să fac bine țării în care m-am născut și în care vreau să trăiesc în continuare.

Dacă și tu vrei să pui umărul la schimbarea României, și să trecem de la vorbe goale la fapte reale, hai cu noi. Te aștept să te înscrii în Partidul Noua Românie și împreună să construim o Nouă Românie, pentru noi, pentru voi, pentru tine!sebastian-popescu-pnr-692x360

Distribuie in retelele sociale: