Sportivi juniori din Slobozia și majorete au particicipat la acțiunea de ecologizare „Un oraș mai curat, o lume mai civilizată”

Un oraș mai curat, o lume civilizată”, aceasta este titulatura acțiunii inițiată de Asociația E Pluribus Unum” în parteneriat cu Grupul Cercetașilor – „Stejarii Ialomițeni”, care a avut loc în Slobozia.

În care aproximativ de 70 de voluntari mici și mari, copii și părinți, au strâns cartoane, sticle și alte deșeuri din zona dintre Parcul E 14 si Central, Orășelul Copiilor. După doar o oră rezultatele au fost suprinzătoare: 2,7 kg doze, 43 kg carton , 16 kg sticlă , 56 kg pet și aproape 100 kg gunoi menajer.

Implicarea copiilor în viaţa comunităţii prin activităţile ecologice derulate urmăreşte formarea unui comportament ecoprotectiv, care cu siguranţă va folosi în definitivarea personalităţii şi conştiinţei viitorilor cetăţeni.

La acest proiect au mai participat părinții și copii din organizația Cercetașii României – Stejarii Ialomițeni, Grupa 2005 Unirea Slobozia, Aerobic Kids, echipa de majorete și alți voluntari.

”Participarea voluntarilor de astăzi îmi dă speranța că ceva se poate schimba în aceasta societate, sper că într-o zi să avem o asemenea acțiune și să raportăm 0 la toate categoriile de deșeuri colectate.Haideți să fim mai responsabili, haideți să fim mai educați, haideți să ne respectam mediul în care trăim!”, a declarat inițiatoarea acestui proiect, avocata Aurelia Ciupercă, mamă a doi copii, care au participat și ei la acțiunea de ecologizare.

Obiectivele acestui demers ecologic au fost implicarea activă a copiilor în acţiuni de îngrijire şi protejare a mediului și înţelegerea corectă a relaţiilor om-mediu înconjurător şi a interdependenţei dintre calitatea vieţii şi calitatea mediului înconjurător.

Distribuie in retelele sociale: