TABĂRA “TRAIN LIKE A PRO” A LUI VICTOR HĂNESCU PRIN OCHII COPIILOR

Prima ediție a tabărei “Train Like a Pro” a lui Victor Hănescu, care s-a desfășurat în perioada 24 iulie – 2 august, la Winners Tennis Club din Cluj, a reprezentat un adevărat succes.

La “Train Like a Pro”,  unde au participat 28 dintre cei mai talentați copii, cu vârsta între 11 și 16 ani, s-a pus accent în mod special de latura tehnică, tactică, fizică, mentală și emoțională a micilor spăortivi. Astfel, copiii Selma Cadar, Raluca Floca Oprea, Fatima Keita, Andrei Andrei, Călin Știrbu și Tudor Vlad, au vorbit despre experiența cumulată în urma participării la tabăra “Train Like a Pro” a lui Victor Hănescu.

Selma Cadar (16 ani) spune că diferența dintre cantonamentele pe care le-a avut pînă acum și “Train Like a Pro” este mare, iar abia după ce a participat la tabăra organizată de Victor Hănescu a aflat ce înseamnă să te antrenezi profesionist. “A fost incredibil, o experiență unică. În lucrul cu mental coaching am învățat despre  schimbarea gândurilor și cum să reduc și să elimin gândurile negative. Apoi, despre atitudine, să pot să vizualizez lucrurile mai bine, să fiu pozitivă, nu numai pe interior, ci și pe exterior. Apoi, mi s-a părut senzațional să avem actori la un cantonament. M-au învățat că e bine să facem totul cu bucurie, să nu mai fiu timidă, ba chiar și pe teren m-au ajutat. E diferență mare între cantonamentele de până acum și tabăra organizată de Victor Hănescu. În primul rând că aici am întâlnit o echipă complexă, care îți oferă suținere și se implică, ceea ce nu se întâmplă în taberele obișnuite. Am avut foarte multe activități diferite, printre care salon, jocuri, actori, mental coaching sau salsa. Recomand tuturor celor ce vor să facă performanță Train Like a Pro, ba chiar și adversarelor. Am văzut în sfârșit cum este metoda de afară, să te antrenezi profesionist”.

Raluca Floca (15 ani) spune că a învățat în tabăra organizată de Victor Hănescu cum să-și gestioneze emoțiile și să-și controleze reacțiile. “Am învățat cu ajutorul profesorilor de mental coaching, cât  și a actorilor, cum să-mi gestionez emoțiile, să-mi controlez reacțiile și să am un limbaj al corpului adecvat. Nu mă așteptam să joc cu Victor, a fost o onoare. Diferența dintre Train Like a Pro și celelalte tabere e dată de calitatea oamenilor. Aici am întâlnit profesioniști. Nu cred că în România s-a mai lucrat cu actori. Apoi nu mulți au avut ocazia să lucreze cu profesori de mental coaching precum Cristina Rolo și Dave de Haan. Tabără Train Like a Pro mă va ajuta la obiectivele pe care mi le-am propus. Am întâlnit o echipă de oameni foarte sinceri și deschiși, care sar în orice moment în ajutorul tău. Recomand tabăra Train Like a Pro tuturor jucătorilor, pentru că de aici se pleacă cu un bagaj mare de cunoștințe noi. Vreau ca lucrurile care le-am învățat aici să le pun în practică și să rămân cu ele“.

Fatima Keita (13 ani) este de părere că tabăra “Train Like a Pro” i-a arătat care este drumul către înalta performanță. ”Am găsit aici o echipă de oameni profesioniști care se unesc să te ajute să-ți atingi scopul. Mi-am dorit întotdeauna să joc cu un mare profesionist și mă bucur că am avut ocazia să joc cu Victor. Gestionarea emoțiilor este un lucru esențial într-o carieră profesionistă de tenis, iar aici am învățat despre acest lucru. Mulți copii de vârsta noastră sunt foarte talentați, dar au probleme de gestionare a timpului dintre puncte, iar Cristina și Dave ne-au îndrumat spre calea bună. Partea mea preferată este vizualizarea punctului înainte de a fi jucat. Echipa de profesioniști de aici ne-a ajutat să facem un salt imens în jocul nostru. Tabăra mi-a arătat care este drumul spre performanță. Acum trebuie să pun în practică ce m-au învățat. Orice jucător dacă vrea să facă performanță trebuie să primească sfaturi de la profesioniștii de la Train Like a Pro”.

Andrei Andrei (14 ani) spune că a învățat de la Victor Hănescu cum să-și îmbunătățească serviciul.“Lucrul cu mental coaching m-a ajutat cum să-mi controlez mai bine emoțiile. În tabăra asta am învățat să mă antrenez ca un profesionist. Toate loviturile mi le-au perfecționat, iar Victor Hănescu m-a ajutat să-mi îmbunătățesc serviciul”.

Călin Știrbu (10 ani) a învățat în tabăra de la Cluj cum să nu renunțe niciodată și cum să-și atingă obiectivele. „Într-un timp scurt mi-am îmbunătățit mult loviturile și am învățat cum să-mi stăpânesc mai bine emoțiile. Mi-am îmbunătățit mult loviturile. De asemenea, am învățat cum să respir, să nu renunț niciodată și să-mi ating obiectivele. Plus că aveam apă de fiecare dată când ceream (n.r – sponsor al “Train Lika a Pro” a fost Aqua Carpatica)”.

Tudor Vlad (11 ani) spune că a fost învățat în tabăra organizată de Victor Hănescu cum să devină mai curajos. “Mental coaching-ul și lucrul cu actorii fac diferența între Train Like a Pro și taberele unde am fost până acum. Mi-am îmbunătățit tehnica, lucrul cu mentalul, cum să fiu mai relaxat și mai curajos. Tabăra Train Like a Pro mă va ajuta să-mi ating obiectivele.”.

Echipa de profesioniști din tabăra „Train Like a Pro” a lui Victor Hănescu a fost alcătuită din Firicel Toma, Adrian Szabo, Florian Arsenescu, experții internaționali Dave De Haan și Cristina Rolo, Nick Angelescu, Monica Ciuta și actorul Alexandru Unguru. Train Like A Pro este primul proiect din cadrul Academiei de Tenis „Victor Hănescu”, construit pentru a antrena şi forma noi generaţii de campioni. Având în vedere solicitările numeroase și succesul repurtat la Cluj, Victor Hănescu a decis să organizeze o a doua tabără “Train Like a Pro”. Care se va desfășura în perioada 17-26 august, la baza Tenis Club Curtea de Argeș, înscrierile putând să se facă pe site-ul http://trainlikeapro.ro.  

Dave-Cristina-Train-Like-a-Protrain-like-a-pro-antrenoriv3v2v7v8v12v10

Distribuie in retelele sociale: