Te-ai săturat de poluarea din orașul tău? Iată ce poți face pentru a avea un stil de viață mai ecologic!

Cu siguranță ai auzit de impactul poluării asupra mediului înconjurător în care trăiești și poate chiar ai simțit pe pielea ta consecințele acestei probleme globale. Cel mai adesea, oamenii observă că aerul este dificil de respirat din cauza noxelor și a particulelor toxice, mai ales în orașele aglomerate, cu trafic intens și industrie bogată.

 În multe cazuri, persoanele care locuiesc în zone extrem de poluate se confruntă cu probleme serioase de sănătate, cum sunt afecțiunile pulmonare. De asemenea, schimbările climatice care determină temperaturi neobișnuite și fenomene meteo uneori chiar periculoase, care pot lua vieți omenești, afectează întreaga populație.

Cu siguranță nu vei putea singur să oprești poluarea masivă, dar prin adoptarea unui stil de viață mai ecologic, vei contribui la acest scop, iar prin exemplu dat, poate se vor alătura și prietenii tăi și familia.

Iată cum poți fi prietenos cu mediul înconjurător prin acțiunile banale de zi cu zi:

Redu cantitatea de plastic pe care o folosești

Pentru acest lucru, poți începe prin a alege produsele ambalate în materiale reciclabile sau biodegradabile, cum sunt cartonul sau sticla. Pentru a renunța la pungile de plastic pe care le arunci după fiecare utilizare, folosește o sacoșă din bumbac sau pânză, pe care o poți reutiliza la nesfârșit.

Trebuie să știi că particulele de plastic aruncat în mod necorespunzător ajung în locuri nebănuite, precum mâncare și băuturi, afectând sănătatea persoanelor care le consumă, fiind cunoscute chiar și efectele nocive asupra femeilor însărcinate, conform unor studii.

Folosește alternative ecologice de transport

Înlocuiește mașina pe benzină sau motorină cu un scuter electric cu pedale, iar beneficiile nu vor întârzia să apară. În primul rând, vei scăpa de stresul cauzat de traficul aglomerat și vei ajunge mereu la timp la întâlniri. De asemenea, te va ajuta să te menții în formă și să faci mișcare cu fiecare deplasare, spre deosebire de un autovehicul obișnuit. Alte variante sunt bicicletele, trotinetele sau mașinile electrice, dacă îți permite bugetul.

Alege produse de curățenie prietenoase cu mediul

Detergentul pentru rufe ajunge în apele uzate, de unde poate polua mările și pământul pe care se revarsă. Așadar, alege variantele care nu conțin substanțe chimice periculoase, ci ingrediente de natură cât mai naturală. În acest fel, ai grijă și de hainele tale, care vor avea parte de o spălare mai delicată, iar tu vei putea spune adio multor alergii cauzate de produsele de curățare obișnuite. De asemenea, în majoritatea magazinelor, vei găsi și soluții pentru igienizarea pardoselii, a geamurilor sau a mobilei, care respectă mediul înconjurător și nu au un efect poluant.

Acestea sunt de dorit în special în familiile cu copii, deoarece nu există riscul unei intoxicații, precum și pentru cei care au animale de companie, fiind cunoscut faptul că produsele care conțin clor le pot afecta pielea.

În concluzie, să ai grijă de mediul înconjurător înseamnă să ai grijă de tine și de familia ta, pentru a trăi o viață cât mai sănătoasă, fără să contribuiți la deteriorarea planetei și accentuarea schimbărilor climatice.

Sursa foto: pexels.com

Distribuie in retelele sociale: