Terapie de familie cu psihoterapeut Camelia Dracsineanu

Adesea se pune întrebarea cu ce poate și cu ce nu poate lucra un psihoterapeut care face ședințe de terapie de familie. Se pare că multe aspecte ale psihoterapiei: psihologia copilului, crizele și traumele, terapia dependenței, problemele asociate sexualității, psihologia corecțională – sunt strâns legate de familie. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că pentru terapie de familie există specialiști cu o specializare „non-familială”. Acest lucru se explică și prin faptul că există mai puțini terapeuți care lucrează cu familia decât cei „obișnuiți” care fac ședințe individuale sau un grup. Camelia Dracsineanu însă, este un specialist în terapie de familie și te poate trata cu toată înțelegerea.

Menținerea integrității

Familia ca organism are un mare potențial intern pentru menținerea integrității, stabilității și armoniei sale. Este adevărat, că uneori, încercările de a menține echilibrul se produc într-o formă distorsionată, iar apoi este nevoie de ajutor profesional pentru a realiza această bună dorință de pace și înțelegere reciprocă în familie. În medie, oamenii caută ajutor la doar șase ani de la apariția problemelor în familie, ceea ce înseamnă că în toți acești ani au acumulat resentimente și furie. Drept urmare, cuplurile vin la terapeut în pragul divorțului, iar părinții – atunci când copilul s-a îndepărtat complet de ei. Împreună cu terapeutul Camelia Dracsineanu, îți vei da seama cum funcționează terapia de familie și dacă poate salva căsnicia voastră.

Cum diferă terapia de familie de terapia individuală

Terapia de familie funcționează cu familia în ansamblu, așa că aceste ședințe nu vin pe rând: soțul și soția, părinții și copiii trebuie să se unească. Dacă o persoană are probleme în familie, dar a venit singură la ședință, nu va mai fi terapie de familie, ci o consultație individuală despre relațiile de familie. Să ne imaginăm o situație. Un copil adolescent nu intră în contact cu familia: nu-și ascultă părinții, minte, își face propriile lucruri – prin urmare, conflictele apar constant în familie. Această problemă poate fi rezolvată prin terapie de familie.

Care familie are nevoie de terapie familială?

Acestea sunt situații dificile, dar, din păcate, nu rare în viața familiilor moderne:

·                 Divorțul și tot ce are legătură cu acesta: soții sunt la un pas de divorț, copilul trece printr-o perioadă dificilă;

·                 Gelozie și trădare;

·                 Dezacorduri frecvente între soți „din senin”;

·                 Relații copil-părinte: probleme în comportamentul copiilor, dificultăți în relațiile cu copiii mari , conflicte între părinți înșiși, conflicte cu tatăl și mama;

·                 Familii în care există un copil;

·                 Familii în care există persoane care suferă de dependențe;

·                 Psihosomatică, în special pentru copii;

·                 Orice alte conflicte și dificultăți pe care familia dorește să le rezolve și simte nevoia sprijinului unui psiholog.

Terapia de familie se bazează pe convingerea că odată ce problema a apărut în familie, ea trebuie rezolvată în cadrul familiei și nu izolat.

Distribuie in retelele sociale: