Test rapid de Covid 19

Din aprilie 2020, testele rapide de Covid 19 au fost utilizate în Marea Britanie, Germania, Franța, Spania, Brazilia și s-au dovedit a fi extrem de specifice și sensibile. O testare pcr are o precizie ridicată pentru anticorpii IgG, ceea ce este important pentru controlul imunității și vaccinare. Pe baza rezultatelor studiilor efectuate în Marea Britanie pentru anticorpi IgG, testele rapide au o sensibilitate de 100,0%, specificitate de 99,5%, precizie de 99,6%.

Testele au trecut cu succes studiile clinice de la Institutul de Cercetare Științifică din Epidemiologie și Microbiologie.

Detectare stadiul bolii

Testele pot detecta Covid-19 la persoanele aflate într-un stadiu incipient al bolii. De asemenea, testele pentru analiză îți permit să determini stadiul bolii, care poate fi: stadiul incipient al infecției, dacă a apărut o bandă în fereastra de testare IgM; infecția curentă, dacă în urma analizei, au apărut 2 benzi în ferestrele de testare IgM și IgG; boala transferată (imunitatea dezvoltată), dacă, a apărut 1 bandă în fereastra de testare IgG și după efectuarea analizei după 14 zile, intensitatea acestei benzi nu crește.

În toate rezultatele analizei, ar trebui să apară o linie în fereastra de control, care să confirme siguranța reactivilor în timpul depozitării și corectitudinea analizei.

În plus, datele de testare a anticorpilor IgG și IgM pot fi utilizate pentru a colecta informații epidemiologice pentru a estima prevalența SARS-CoV-2. Când este infectat cu coronavirusul Covid 19, organismul produce anticorpi specifici de două tipuri: IgM și IgG.

Anticorpii IgM sunt produși mai întâi, în zilele 2-4 de infecție, nivelul lor crescând rapid la debutul bolii, atingând un maxim în perioada acută, apoi scade treptat, dispărând complet până la momentul recuperării. Anticorpii IgG încep să apară în sânge în stadiul acut al procesului infecțios, dar producția maximă a acestora are loc de obicei între 10-14 zile după infecție.

Cum se confirmă sensibilitatea pentru anticorpi IgG?

Pentru a confirma sensibilitatea pentru anticorpii IgG, s-au examinat probe de ser obținute de la 25 de pacienți cu RT-PCR pozitiv pentru SARS-CoV-2 și un rezultat pozitiv pentru anticorpii IgG. Sensibilitatea diagnosticului pentru anticorpii IgG a fost de 100,00%. Pentru a confirma sensibilitatea pentru anticorpii IgM, s-au examinat probe de ser obținute de la 25 de pacienți cu un rezultat RT-PCR pozitiv pentru SARS-CoV-2 și un rezultat pozitiv pentru anticorpii din clasa IgM. Conform rezultatelor testului, sensibilitatea diagnosticului pentru linia IgM a fost de 96,00% (interval de încredere 95% 79,65% -99,90%). Pentru a confirma specificitatea, au fost examinate 50 de probe de ser negativ pentru anticorpi IgG și IgM, folosind metoda de referință. Specificitatea diagnosticului în conformitate cu rezultatele testului a fost de 100,00%.

Astfel, poți face în siguranță un test rapid de Covid 19 la clinica medicală OK Medical.

Distribuie in retelele sociale: