Tipuri de filamente și importanța lor în industria printării 3D

Filamentul pentru printare 3D este materialul termoplastic dedicat noilor tipuri de imprimante 3D de pe piață. În actualitate, există o multitudine de filamente disponibile cu proprietăți diferite, care necesită temperaturi diversificate pentru printare.

La acest magazin, poți găsi toate posibilitățile în materie de filamente disponibile și potrivite procesului de printare 3d. Acestea se numesc “tehnologii de modelare” în limbaj de specialitate, iar mai jos am reunit câteva dintre cele mai populare:

  • PLA (acid polilactic) – vine cu o multitudine de avantaje. Este  unul dintre cele mai ușoare filamente. În timpul imprimării, are tendința de a se contracta, astfel printarea devine mult mai eficace și mai rapidă. Filamentul PLA este fabricat din materiale prime regenerabile și are în structură amidonul de porumb. De asemenea, este foarte simplu de utilizat. Oferă o gamă largă de culori, ceea ce îl face ideal pentru imprimarea în plan 3D.
  • ABS – dacă nu știai cum și din ce se prelucrează husele telefoanelor, ați aflat răspunsul. Filamentul ABS este cel mai utilizat dispozitiv în imprimarea 3D. Are o rezistență extrem de ridicată, capabil să suporte temperaturi de la cele mai reci, spre cele mai ridicate. Totodată, este recomandat sa fie folosit cu o imprimantă 3D cu camera închisă, pentru a evita posibilele daune sau cazuri de posibile deformări.
  • PET (tereftalatul de polietilină)  – În realizarea sticlelor de apă, sucuri sau orice lucru confecționat din material plastic este utilizat filamentul PET. Este ideal pentru obținerea tuturor obiectivelor folosite în uz casnic sau a ambalajelor.. De asemenea, un avantaj principal pe care îl are față de celelalte este faptul că este 100% reciclabil. Filamentul PET nu eliberează mirosuri și este translucid.

Pe lângă acestea, se numără și filamentele de tip PC, ULTEM și ASA. Fiecare are un rol specific, avantaje și dezavantaje în funcție de nevoi și dorințe. Datorită gamei care este oferită, te poți aventura în lumea filamentelor pentru printare 3D cu ușurință. După o căutare detaliată și câteva informații valoroase oferite de profesioniști, nu vei întâmpina probleme cu  filamentele puse la dispoziție.

Filamentele sunt esențiale pentru imprimarea 3D. Au forma unei bobine, foarte mici, sunt introduse în imprimantă și oferă “o sursă de viață tehnologică” imprimării. Cu tehnologiile de ultimă generație există mai multe varietăți de materiale plastice ale căror specificații determină calitatea imprimării.

Caută cu atenție la cei mai calificați profesioniști și parcurge tărâmul creativității alături de cele mai bune dispozitive din sfera imprimării 3D. 

Distribuie in retelele sociale: