Unde este înmormântat Freddie Mercury?

Oricât ar evolua societatea noastră, unele lucruri rămân neschimbate, fără să poți să le eviți. De exemplu, moartea. Chiar dacă în ultimi ani au apărut tot felul de firme specializate în servicii funerare, așa cum puteți găsi servicii funerare în sector 5, fiecare este liber să facă propriile alegeri când vine vorba despre funeralii.

Astfel, vei constata că mari celebrități din lumea întreagă au lăsat cu limbă de moarte cum să le fie organizate funeraliile; unii într-o manieră mai extravagantă, alții mai discret.

De exemplu, despre Freddie Mercury, considerat cel mai mare solist vocal din toate timpurile, a fost incinerat, dar numai prima sa iubită, Mary Austin știe unde se află cenușa sa. De ce? Veți înțelege citind dezvăluirile făcute de Mary în legătură cu ceea ce i-a transmis liderul trupei Queen.

A fost unul dintre cei mai mari interpreți, muzicieni și staruri din toate timpurile. Freddie a dat totul pe scenă, dar a ales să păstreze o parte din viața lui privată departe de ochii lumii, doar pentru câțiva oameni de încredere. Așa se face că locul în care a fost înmormântat Freddie Mercury este necunoscut publicului.

De fapt, nici măcar nu este clar dacă cenușa sa a fost îngropată sau împrăștiată. O singură femeie știe, exact așa și-a dorit Freddie însuși.

Citește și: Pomenirea morților – Parastasul de 40 zile, 6 luni, 1 an, 7 ani

După cum se arată în filmul Bohemian Rhapsody, Freddie a avut multe iubiri de-a lungul vieții sale și doar câteva mari iubiri, iar Mary Austin a fost lângă artist de la bun început și până în ultima lui zi.

Chiar dacă nu mai formau un cuplu, Freddie a fost evident foarte fericit cu Jim Hutton în acei ultimi ani, Mary a fost „dragostea vieții mele”, femeia la care se referea ca fiind soția sa.

Într-un interviu, ea a dezvăluit ziua în care Freddie i-a spus doar ei dorințele sale pentru ultimul său loc de odihnă.

 „A spus brusc într-o zi după masa de duminică: <Știu exact unde vreau să mă înmormâmtați. Dar nimeni nu trebuie să știe pentru că nu vreau să mă dezgroape nimeni>. Acestea au fost exact cuvintele sale: <Vreau doar să mă odihnesc în pace>”, a declarat Mary Austin.

Asta reflectă alte comentarii pe care le făcuse Freddie despre presiunea la care viața publică îl supunea. Poate că s-a bucurat de acele momente extraordinare petrecute în fața publicului, pe scenă, dar nu a fost imun la presiunile și prețul faimei.

În cele din urmă, el a rezumat totul într-o declarație: „La final, toate greșelile și scuzele nu mai contează. Vreau doar să fiu sincer cu mine însumi. Nu îmi pasă ce spun oamenii despre mine. Nu regret niciunul din lucrurile pe care le-am făcut. Sunt doar eu”.

A cântat în fața publicului, dar nu a vrut să dea explicații nimănui. A trăit și a murit în privat și a vrut ca locul său de odihnă să fie la fel, unul privat, necunoscut.

Slujba de înmormântare a lui Freddie a avut loc pe 27 noiembrie 1991, fiind ținută de un preot zoroastrian la Crematoriul West London. Un monument funerar dedicat artistului se află chiar la Cimitirul West London. De asemenea, la Montreux, chiar pe malul lacului Geneva, se află o statuie a lui Freddie Mercury, în timp ce fanii se adună încă să-l comemoreze la casa sa din Londra, unde locuiește acum Mary.

Fanii se pot bucura de muzica și amintirea legendei Freddie Mercury, dar omul Freddie Mercury se odihnește în pace, într-un loc secret și sigur, așa cum și-a dorit chiar el.

Distribuie in retelele sociale: