Vladimir Putin a oferit Ordinul Curajului unui astronaut american

Ordinul curajului, una dintre cele mai înalte distincții a fost acordată de către președintele rus Vladimir Putin unui astronaut american care a supraviețuit lansării eșuate a unei capsule Soyuz.

Nick Hague în vârstă de 44 de ani este un astronaut American NASA și inginer de testare a zborurilor. Acesta a fost recompensat pentru ”curajul şi înaltul profesionalism” de care a dat dovadă în condiţii periculoase în timpul lansării capsulei de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan.

Pe 11 octombrie 2018, capsula Soyuz la bordul căreia se afla astronautul american Nick Hague şi cosmonautul rus Alexei Ovchinin a suferit o defecţiune la câteva minute după decolarea către Staţia Spaţială Internaţională (ISS), un accident neobişnuit pentru programul spaţial rus.

După ce au fost catapultaţi cu succes de sistemul de salvare automată, cei doi astronauţi au ieşit nevătămaţi. În martie, aceştia au ajuns cu succes pe ISS, de unde s-au întors săptămâna trecută, după o misiune de şase luni.

Staţia Spaţială Internaţională este unul dintre ultimele exemple de cooperare activă între Rusia şi Statele Unite, într-un context de tensiuni fără precedent după Războiul Rece.

Distribuie in retelele sociale: