Vopsitul ouălelor de Paște în SOS Satele Copiilor România este o tradiție susținută, an de an, de Dr. Oetker

În Săptămâna Mare, Dr. Oetker le-a dat o mână de ajutor familiilor din satul SOS Satul Copiilor București, la vopsitul ouălelor de Paște. Vopseaua Carmin a fost ingredientul secret care a înveselit pregătirile de sărbătoare.

 

Iepurașul le-a adus cadouri celor 200 de membri ai familiilor din cele trei sate, din București, Cisnădie și Hemeiuș. Emoțiile au fost și mai mari pentru copii din satul București care au fost vizitați de Iepurașii Dr. Oetker, veniți să dea o mână de ajutor familiilor în realizarea pregătirilor de Paște. Astfel, alături de echipa Dr. Oetker și mamele sociale, micuții s-au întrecut în măiestrie și imaginație, au vopsit și decorat ouă în cele mai vesele culori și texturi.

 

’’Sunt bucuroasă că an de an respectăm tradiția românească în pregătirea mesei de Paște’’, spune doamna Letiția, dedicată organizației, ca mamă socială, în ultimii 20 de ani ‚’’ iar copiii ne sunt de un real ajutor, învăţând alături de noi tainele unei mese aranjate așa cum se cuvine.’’

Echipa Dr. Oetker i-a adunat în jurul mesei din bucătărie pe copiii entuziasmați și pe mamele SOS, cu care au pregătit, ușor și rapid, ouă roșii, albastre, galbene, sidefate, cu stickere distractive sau în culori premium.

’’Ne-a plăcut mult să vopsim ouăle și ni s-a părut ușor, ca o joacă’’, declară în cor două fetițe brunete, Amalia și Denisa, prima de 12 ani și a doua de 10 ani. ’’Mă bucur că am fost de ajutor mamei și sper să știe asta și Iepurașul’’, adaugă Nicolas, băiețelul de 9 ani care, din entuziasm, și-a vopsit și vârful nasului. Mama Mariana pune ouăle cu grijă în coș și mărturisește că este mândră de rezultatele unei după-amieze perfecte în familie.

 

Organizația SOS Satele Copiilor România este membră a SOS Kinderdorf International, una dintre cele mai mari organizații non-profit din lume. Încă de la înființarea sa, în anul 1949, de către medicul Hermann Gmeiner, aceasta acționează în 134 de țări și oferă 1800 de programe și servicii unui număr de peste un million de beneficiari. În ţara noastră, SOS Satele Copiilor România ocrotește și sprijină astăzi, la peste 20 de ani de la înființare, mai mult de 1000 de copii care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiilor biologice.

Cu o tradiție de peste 120 de ani pe plan internațional, compania germană Dr. Oetker are ca filon principal viziunea unei societăți construite în jurul principiilor tradiționale ale familiei. În România, încă din anul 1998, Dr. Oetker a promovat valorile fundamentale ale societății prin produse de calitate superioară și parteneriate care să exprime bucuria de a fi acasă și de a oferi celor dragi tot ce este mai bun. Prin programe care urmăresc să ofere o viață normală, fără griji, Dr. Oetker are în atenție sprijinirea proiectelor SOS Satele Copiilor România și a celor aproximativ 1000 de beneficiari direcți, cărora dorește să le ofere bucuria unei familii normale, unită în jurul bunătăților de pe masă de marile sărbători și nu numai.

Distribuie in retelele sociale: