Vrei să încerci câteva trasee montane din România? Iată 5 care sigur te vor surprinde!

Drumețiile pe munte și traseele alături de familie sau de prieteni întotdeauna vor genera amintiri frumoase de care vei povesti cu drag. Dată fiind perioada actuală, care a restricționat zboruri către destinații turistice numeroase, poți profita din plin de zonele frumoase ale României. 

    Astfel, dacă îți dorești să vezi peisaje inedite și să străbați trasee cât mai interesante alături de gașcă, acest articol te ajută cu o selecție a 5 dintre drumețiile montane care te vor surprinde într-un mod plăcut. 

    Înainte de toate, documentează-te cu atenție în ceea ce privește dificultatea traseului și asigură-te că aceasta nu reprezintă un impediment pentru tine sau pentru cei cu care vrei să pornești la drum. Pe lângă asta, aruncă un ochi și peste marcajele turistice utilizate pe traseele montane din România. 

    Iată 5 trasee montane inedite de făcut în România

  1. Poiana Pelegii – Lacul Bucura – Poiana Pelegii (aproximativ 4 ore dus-întors) 

Acesta reprezintă un traseu ușor de străbătut chiar și pentru cei fără experiență în ale muntelui. Dacă îți dorești să vezi peisaje minunate, aceasta este alegerea potrivită. Poți ajunge cu mașina până în Poiana Pelegii, iar mai apoi, la pas, pe o potecă de poveste. Munții Retezat te vor suprinde.

  1. Cabana Pietrele – Valea Stânișoarei – Lacul Stânișoara – șaua Retezatului – Vârful Retezat (aproximativ 3-4 ore)

    Acest traseu este unul puțin mai dificil. De la Lacul Stânișoara spre Vârful Retezat, drumul este abrupt și plin de lespezi de piatră. Peisajele sunt inedite, deci merită efortul. Înarmeaza-te totuși cu multă apă pentru drum. 

  1. Cabana Mălăiești – Hornul Mare – Vârful Omu – Valea Cerbului – Bușteni (aproximativ 8 ore)

    Cel mai înalt vârf din Munții Bucegi, și anume Omu, trebuie văzut cel puțin o dată în viață. Fiind un traseu destul de lung, trebuie să fii pregătit cu apă, dar și cu răbdare. Condiția fizică nu trebuie să lipsească nici ea. Ține cont că acest drum nu este recomandat iarna. 

  1. Cabana Padiș – Canton Glavoi – Cetățile Ponorului – Poiana Ponor – Izbucul Ponor – Cabana Padiș (aproximativ 7 ore)

    Acest traseu este considerat unul dintre cele mai frumoase care pot fi făcute în Munții Apuseni. Ve avea ocazia să vezi cel mai înalt portal de peșteră din Europa. Mai exact, acesta are 75 m înălțime. 

  1. Circuit montan cu autocarul

    În cazul în care vrei să vizitezi cât mai multe atracții tursitice și să străbați numeroase trasee montane alături de prieteni sau de familie, poți să-ți creezi un circuit potrivit pentru mersul cu autocarul. În funcție de numărul de persoane, poți intra pe site să verifici disponibilitatea și să găsești ceva ce se potrivește pentru gașca de drumeție alături de care vrei să pleci. Poți chiar să cauți și cazare, unde să înnoptați pentru a fi fresh a doua zi. 

    Așadar, acum că ai aflat câteva dintre traseele montane pe care le poți face și ai găsit și o soluție în cazul în care îți dorești să faci mai multe drumeții într-un număr mai mare de zile, ține cont de cele prezentate în acest articol și strânge-ți gașca de prieteni aventurieri pentru a vă distra și a vedea împreună peisaje inedite din România! 

Sursa foto: shutterstock.com

Distribuie in retelele sociale: