Vrei sa pleci in vacanta cu rulota? TOP 5 recomandari pentru un sofer precaut

Vacanta este acel moment din an cand toata lumea doreste sa se relaxeze, sa se distreze copios si sa petreaca timp de calitate impreuna cu cei dragi. Una dintre activitatile preferate ale romanilor indrazneti este sa plece la drum cu rulota si sa se bucure de avantajele pe care le aduce cu sine o astfel de aventura. Aici este vorba despre rulotele mici, cele care se pot atasa masinii tale, pentru a avea mai mult spatiu disponibil atunci cand ajungi la destinatie.

Ai in minte un voiaj minunat alaturi de familie sau prieteni, dar ai emotii pentru ca este prima data cand pleci la drum cu rulota? Afla ca exista o multime de lucruri de care trebuie sa tii cont, in asa fel incat sa te bucuri din plin de aceasta experienta frumoasa. In calitate de sofer, trebuie neaparat sa iei in considerare diferite sfaturi utile si sa te bazezi pe autoturismul tau. Altfel, vei transforma calatoria intr-un dezastru.

Iata ce trebuie sa respecti pentru a-ti garanta o calatorie de vis cu rulota!

  • Masina este dotata cu anvelope potrivite sezonului de vara, cu siguranta, dar te-ai gandit ce se intampla in cazul in care ajungi la munte, pe un segment de drum cu gheata? Pentru a evita problemele ce ar aparea dintr-o astfel de situatie, intra pe site si fa rost de cauciucurile potrivite, apoi bucura-te de distractie pe cinste, fara evenimente nedorite. Nu uita sa verifici presiunea lor, sa ai o roata de rezerva in perfecta stare de functionare si o pompa de umflat manuala sau un compresor;
  • Rulota inchiriata sau personala trebuie sa fie potrivita tipului de autoturism pe care-l conduci. Nu poate avea greutate prea mare, pentru ca motorul masinii s-ar putea sa se impotriveasca misiunii de tractare. Carligul de remorcare este si el important, deoarece de el depinde ca rulota sa poata fi transportata in deplina siguranta. Verifica-l inainte, pentru ca, altfel, s-ar putea sa ai surprize neplacute pe drum!
  • Daca nu ai miscat o vreme rulota din garaj sau ai inchiriat-o pe timp insorit, s-ar putea sa te surprinda faptul ca, in timpul unei ploi abundente, vei face un dus pe cinste din cauza infiltratiilor de apa. Verifica garniturile sau imbinarile rulotei si asigura-te ca totul este bine. Repara, daca este cazul!
  • Este destul de dificil sa conduci masina care tracteaza rulota, asa ca va trebui sa sa o faci mult mai prudent decat pana acum. Curbele se vor aborda atent, in asa fel incat sa nu existe posibilitatea de rasturnare. De asemenea, manevrele de depasire presupun o grija sporita, mai ales cand este vorba despre depasirea unor camioane mari;
  • Toata lumea care pleaca in vacanta vrea sa care un bagaj imens, pentru a nu se trezi fara unele obiecte de stricta necesitate. Soferul trebuie neaparat sa se asigure ca se respecta greutatea optima si ca nu exista pericol de supraincarcare. In acest contrar, se poate intampla ca rulota sa nu fie foarte usor de manevrat si ar putea deveni incontrolabila.

In concluzie, concediul de vara petrecut cu rulota poate fi o adevarata placere, atat pentru familie, cat si pentru sofer, daca sunt luate toate masurile de siguranta necesare unei aventuri pline de peripetii frumoase. 

Surse foto:

shutterstock.com

Distribuie in retelele sociale: